Savęs išbandymas - 24 valandos maratono

dviraciu_maratonasBirželio 30-ąją prie Lukšių kultūros centro buvo duotas startas 24 dviratininkams, kurie pasiryžo parą laiko keliauti maršrutu Lukšiai-Kriūkai-Pavilkijys-Lekėčiai-Lukšiai. Su šypsena veiduose dviračių sporto mėgėjai paskutines minutes prieš startą mankštino kojas, pūtė orą į dviračių padangas, pildė gertuves ir ragino vieni kitus greičiau minti pedalus.

Nuotr. Startavę nuo Lukšių kultūros centro, maratoną pradėjo 24 dalyviai.

Kauno dviračių sporto klubas „Velomanai“ su maratono organizatoriumi Virginijumi Bendoraičiu priešaky atvyko būtent į Lukšius, nes pasak organizatoriaus, čia yra tinkamas maratono atstumas, t. y. 60 km. Be to, ir pats Virginijus yra kilęs iš Lukšių. Per parą laiko buvo tikimasi įveikti 8 ratus. Tai nevaržybinis maratonas – nebuvo laimėjusių ir pralaimėjusių, niekam nereikėjo skubėti ar lenktyniauti. Tai tiesiog savęs išbandymas. Kiekvienas maratono dalyvis turėjo galimybę įsitikinti, kiek ratų gali įveikti. Buvo važiuojama grupelėmis po kelis žmones. Dalyviai galėjo atsilikti, sustoti pailsėti, pavalgyti ar pašalinti atsiradusius dviračio gedimus. Pagrindinė poilsio stotelė – Lukšių kultūros centras, kur po kiekvieno rato buvo galima sustoti pavalgyti, pasipildyti gėrimo atsargas ar tiesiog ištiesti kojas. Įveikus kiekvieną trasos ratą, buvo fiksuojamas nuvažiuotas atstumas.

Daugiausiai buvo nuvažiuoti 535 km per parą, t. y. 8 ratai numatytu maršrutu. Vienai moteriai daugiausiai pavyko numinti 160 km. Kaip pasakojo pats V. Bendoraitis, jam pavyko nuvažiuoti 371 km. Visiems dalyviams dar geresnių rezultatų pasiekti sutrukdė užklupęs lietus, kurio metu teko sustoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.