“Lingis park” įvertino P. Meškėla

Sima BURKŠAITYTĖ

Nuėjome pas “Lingis park“ narius pasisvečiuoti į jų nuolatinę repeticijų vietą Jaunystės kultūros centre ir pakalbėti, kaip jiems sekasi šiandien. Pasirodo, puikiai! “Lingis park” įrašė tris dainas, dalyvavo konkursuose, priėmė naują narį... apie viską iš eilės.
 
Nuotr. “Lingis park” požiūris į muziką rimtas. Kaip patys teigia, nėra jokio „kada noriu ateinu, kada noriu išeinu“.

“Lingis park” tarp geriausių jaunimo grupių Lietuvoje

“Lingis park” turi gerų naujienų. Visai neseniai jų komandą papildė naujas narys Gabrielius Bublaitis, grupės senbuvio Stepono Bublaičio brolis. Dabar “Lingis park” grupę sudaro šeši žmonės. Be to, pavyko įrašyti tris dainas: “Žaidimas”, “Mano mintys” bei “Trečia diena”.

“Kaip sekasi?”- paklausėme linksmuolių “Lingis park” narių. „Ar ne gerai? Kambarys miesto centre!“- juokiasi Steponas Bublaitis, viso pokalbio metu nepaleidęs iš rankų gitaros. Čia jaunuoliai, kurių nei vienas dar neturi aštuoniolikos, susirenka kasdien. Iš pasiektų rezultatų matyti, kad suėję krūvon jie ne kortomis lošia. Ir ne tik kuria naujas dainas, ruošiasi koncertams visose miesto šventėse. “Lingis park” nariai pasiryžo savo sugebėjimus pristatyti kitų talentingų Lietuvos grupių kontekste ir su jomis pasivaržyti. Druskininkuose vykusiame festivalyje “Foozas 2009” pelnė antrąją vietą. Respublikinio konkurso „House of Music” finale pateko tarp 11 geriausių Lietuvos atlikėjų („Arklio Galia“, Goda Vaitkutė, „Katarsis“, „Vizija“, „Jam Jam“, „Aisva“, Sigita ir “De Credo”, „Naktinė Pufaika“, Raimonda ir „Failte“, Violeta Valskytė). Tarp komisijos narių buvo Vytautas Juozapaitis, Martynas Tyla. Iš kur tiek drąsos neseniai susibūrusiai grupei? Ar nebaisu stoti į vieną gretą ir varžytis su daugiau patirties turinčiais atlikėjais?

Grupės nariai negaili sau kritikos, mato, kad yra už juos pranašesnių varžovų, tačiau teigia, kad dalyvavimas konkursuose yra tobulėjimo pagrindas. Muzikiniai festivaliai atnešė nepamainomos patirties: daug išmokta, buvo proga palyginti save su kitais. „Patirties mums stoka buvo, tačiau dalyvavo ir tokių grupių, kurios atrodė kaip mes prieš metus“, - pasakojo J. Andziulevičiūtė. “Lingis park” nariai jaučiasi tobulėjantys. Kartais pasiklausę senų įrašų negali sulaikyti šypsenos.

Įvertino P. Meškėla

Šią vasarą „Lingis park“ nariai kartu su kitu muziką mylinčiu jaunimu iš Gelgaudiškio, Lekėčių, Griškabūdžio, dalyvaus stovykloje, kurioje bus plečiamos jų muzikinės žinios, vyks repeticijos, kuriose jiems patarimus žers Šakių muzikos mokyklos direktorius Einaras Martinaitis, Rėčkai iš Sintautų.

“Lingis park” nariai pasakojo, jog juos mokyti turėjo garsus dainininkas Povilas Meškėla, tačiau nepakako projektinių pinigų.

Visgi šis dainininkas girdėjo “Lingis park” atliekamą muziką. Jam buvo nusiųsti įrašai. P. Meškėla Šakių jaunimėlį pagyrė, sakė, kad iš esmės viskas yra gerai. Turėjo tik vieną pastabą: reikia daugiau nuotaikos! Tad dabar “Lingis park” kryptis aiški – nuotaikingyn, veržlyn!

“Lingis park” požiūris į muziką rimtas. Kaip patys teigia, nėra jokio „kada noriu ateinu, kada noriu išeinu“. Didžiausia kliūtis muzikantams aparatūros, lėšų stoka. Kaip teigė J. Andziulevičiūtė, šis užsiėmimas - „brangus malonumas“. Evaldas Ragelis papildė, jog jiems bet kokia parama yra parama: „Kad ir šimtas litų. Būtų gerai, jei nors kelionės išlaidos būtų padengtos, juk mes vis tik garsinam rajono vardą“,- pusiau juokais pusiau rimtai kalbėjo jis.

Skatina visus lysti iš rūsių

“Ar muzika netrukdo mokslams, gal mokytojai daro kokių nors nuolaidų?”- paklausiu. Iš grupės narių žvilgsnių suprantu, kad su nuolaidoms jiems sekasi sunkiai. Mokslams dėmesio jie turi skirti dėl to, kad dar nežino, su kokia specialybe susies savo ateitį. Ne visi studijuos muziką, tačiau tai nereiškia, jog ją pamirš. „Koks grupės likimas baigus mokyklą? Aišku, kad gali būti, jog išsilakstysim. Gal miestuose, kuriuose studijuosim, prisijungsim prie kitų grupių. Todėl reikia mum pamainos Šakiuose“,- juokavo J. Andziulevičiūtė.

“Mokykloje turbūt nori visi jumis draugaut, kietuoliai esat?”- erzinam grupės narius. Jie kikena ir sako: “Neee, ką čia mes!..” “Lingis park” muzikantai nesijaučia per daug didingi, nors, anot išdavikės Justinos, vaikinams dėmesio netrūksta: “Mergos pačios žinutes parašo, prisistato”,- merkdama akį pasakoja Justina.

Nuomonės apie dabar mūsų muzikinėje padangėje mirgančias žvaigždes “Lingis park” nariai nevynioja į vatą: „Ateitų mūsų vaikai iš visokių dainų dainelių, festivalių, muzikos mokyklų, tai juos vietoj apneštų!“- skelbė J. Andziulevičiūtė. „Kaip čia kitaip reikėtų pasakyti“,- žodžių taip ir nemokėjo parinkti Steponas Bublaitis. “Tu pasakyk”,- pažiūrėjo grupės nariai į Evaldą Ragelį. “Š....”- pasakė jis ir visi pritarė: “O taip!” Patys grupės nariai teigia klausantys labai įvairios muzikos. Viena iš egzotiškesnių ir Šakiams artimesnių jų mėgstamų grupių –„Impuls“, kurios dainų paleido ir mums.

Džiugu, kad Šakių muzikinė tradicija tęsiasi. J. Andziulevičiūtė teigia, kad daug, oi daug Lietuvoje muzikuojančio jaunimo! „Tik jie neišlindę iš tų savo rūsių! Mes pavažinėjam po tuos festivalius ir matom, kad ne mes vieni tokie fainučiai!“- juokiasi ji ir ragina visus greičiau eiti į šviesą, groti ir dainuoti, nes jiems jau atsibodo Šakiuose būti be konkurencijos!

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.