Zyplių dvare – japoniško kruopštumo pamoka

drazdauskiene edukacijaSpalio 22 dienos popietę Zyplių dvare vyko edukacija, kurioje buvo galima pasimokytiti kanzashi technikos subtilybių ir pasitikrinti kantrybę bei rankų kruopštumą.
 
Nuotr. Irenos Drazdauskienės (antra iš kairės) edukacija domėjosi vien moterys.
 
„Naudojant šią techniką galima padaryti daug gražių dalykų. Niekas manęs nemokė, kaip daryti. Visko išmokau pati. Tiesiog naršiau internete, ieškojau filmuotos informacijos. Daug medžiagų teko sugadinti, kol pasiekiau rezultatą, kuris mane tenkino “, – sako edukacijos vedėja Irena Drazdauskienė.

Šiam užsiėmimui naudojamas atlasas, bet, kaip sako I. Drazdauskienė, galima naudoti bet kokią medžiagą, skiriasi tik jos apdirbimo būdai. Darbas susideda iš atskirų dalių – „lapelių“. „ Aš dažniausiai naudoju atlasą, kurį iš pradžių reikia susikarpyti kvadrato formos gabalėliais. Tada kiekvieną medžiagos gabalėlį reikia apdeginti, kad neirtų. Na, o toliau jau vyksta kūrybinis procesas“, – technikos subtilybėmis dalijosi I. Drazdauskienė.

Edukacijoje dalyvavusios moterys pajuto, jog darbas reikalauja itin didelio kruopštumo, nes visi lapeliai turi būti vienodi. Kiekvienas perlenkimas svarbus tolimesnei eigai. Užsiėmime gamintą angelą sudarė tik septynios atskiros dalys ir iš pradžių atrodė, kad nebus labai sudėtinga, tačiau darbas pareikalavo ne vieno gilaus atodūsio dėl netikslaus perlenkimo ar nudegusių pirštų.

„Tai kalėdinė dekoracija, kuria galima papuošti eglutę“, – apie pagamintą angeliuką sakė moteris.

Zyplių dvare tą pačią dieną buvo pristatyta I. Drazdauskienės rankdarbių paroda, kurią sudarė šiuo stiliumi gaminti taurių papuošimai, plaukų segtukai,  įvairios sagės ir kitos grožybės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.