„Veiklių mamų klubas“ vienys visas Lietuvos mamas

Kiekviename mieste turbūt galėtume įvardyti ne vieną neformaliai susikūrusią mamyčių, kurias vienija bendra veikla, grupę. Šakiuose turime nevyriausybinę organizaciją „Šakių šeimų asociacija“.

Ši veikla plečiasi ir šiandien jau galima pristatyti naują projektą: VšĮ „Veiklių mamų klubas“. Tai socialinis projektas, kurio organizacinį pagrindą sudarys veiklių mamų grupės, kuriamos teritoriniu principu 54 Lietuvos miestuose. Šio besikuriančio klubo tikslai: skatinti socialinės atskirties mažinimą tikslinėse grupėse, skatinti mamas kurti ekonominę vertę, didinti mamų motyvaciją, užimtumo gebėjimus ir galimybes įsidarbinti bei daryti įtaką moterų apsisprendimui neatidėlioti motinystės ir tokiu būdu  gerinti demografinę Lietuvos padėtį.
 
Šio klubo pristatymo renginys vyks visoje Lietuvoje tuo pačiu metu, numatoma data – gruodžio 12 d. Šakiuose šis renginys vyks „Varpo“ mokykloje. Renginio programa žada veiklos visai šeimai.

Ateityje VšĮ „Veiklių mamų klubas“ taip pat planuoja miestuose įrengti patalpas, kuriose bursis mamos įvairiems užsiėmimams, paskaitoms ar tiesiog pokalbiams, bus įdarbinta keletas žmonių, kurie galės prižiūrėti jų atžalas, kol mama bus užsiėmimuose ar spektaklyje. Visos mamos gruodžio 12 d. kviečiamos į susitikimą! Nedvejokite, ateikite, sužinokite ir padėkite pačios sau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.