Ačiū ištarė kultūros darbuotojams

kulturaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Ketvirtadienį Zanavykų muziejuje vyko kultūros darbuotojų šventinis pasitarimas, kuriame buvo ištartas nuoširdus ačiū už bendrystę, sunkų, tačiau to vertą darbą, už genialias idėjas bei jų įgyvendinimą.

Nuotr. Į šventinę popietę susirinkusius kultūros darbuotojus plastiškais judesiais džiugino Šakių rajono meno mokyklos balerinos.

Švenčių laukimas

Kaip ir kiekvienais metais, prieš didžiąsias metų šventes rajono kultūros darbuotojai susirenka jaukiai popietei, atokvėpiui nuo nuolatinio bėgimo ir galvojimo apie įvykusius ar dar tik ruošiamus renginius. Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė sakė: „Reikia nors trumpam atsiriboti nuo nuolatinio žvilgčiojimo į laikrodį ir galvojimo apie darbą, o šventinis jausmas, nori ar ne, – jis atėjo. Ir šalia lėkimo, darbo, rūpesčių, vis tiek yra laukimas didžiųjų metų švenčių, neišmeskime jo.“

Renginio dalyvius dar šventiškiau nuteikė mažosios Šakių rajono meno mokyklos balerinos, po kurių pasirodymo pradėjęs kalbėti rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis teigė, kad yra daug visko matęs, tačiau mažosios balerinos graudulį kėlė, o pajuokaudamas pridūrė: „Matyt, sentimentalus darausi.“

Metiniai susirinkimai kultūros globėjų dėka visuomet būna šilti ir jautriai žmogiški. Susirinkusiesiems mero pavaduotojas ateinančiais metais linkėjo būti dosniems ir turtingiems, dalytis dvasios turtais su visais žmonėmis.

„Kultūros darbuotojų atsakomybė labai didelė. Norisi kaskart vis kitaip, vis geriau ir aukščiau, kartelę vis keliame ir keliame... Ir atrodo, kurgi dar toliau? Bet, pasirodo, yra kur. Taip yra, nes jūsų – didelės, mylinčios ir kuriančios širdys. Jūs esate tie, kurie neskaičiuoja minučių ir dienų“, – nuoširdžiai apie kultūros darbuotojus kalbėjo mero pavaduotojas.

Padovanojo dainų

E. Pilypaitis į šventę susirinkusiems kultūros darbuotojams perdavė linkėjimų nuo Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkės Rimos Rauktienės, kuri perdavė skanėstą – kalėdinį aguonų pyragą bei laišką, kurį mero pavaduotojas ir perskaitė.

„Pažindama jūsų kasdienybę ir vertindama tai, kas dažnai taip ir lieka neįvertinta, dėkoju jums. Širdingą ačiū tariu jums už tai, kad esate stiprūs, kad vidiniai išgyvenimai nesudegina valios. Linkiu, kad nesilptų, o stiprėtų jūsų vidinė kultūra“, – laiške rašė R. Rauktienė.

Mero pavaduotojas ne tik kalbėjo, tačiau kultūros darbuotojams padainavo ir dvi dainas, jam pritarė į šventinį renginį susirinkę darbuotojai.

Pasak A. Kasparevičienės, kasmetinis kultūros darbuotojų šventinis suėjimas, skirtas pasidžiaugti nuveiktais darbais, visada sušildo, o darbų, pasak vedėjos, nuveikta labai daug.

Kiekvienam taip pat, bet drauge skirtingai

Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja visiems kartu ir kiekvienam atskirai, itin taikliai bei iš širdies parinkdama žodžius, dėkojo kultūros centrų, laisvalaikio salių direktoriams, kultūrinių renginių organizatoriams įteikdama kiekvienam kultūros darbuotojui po kalėdinę gėlę.

Visi, kas turėjo galimybę pamatyti, su jauduliu stebėjo Šakių cirko mokyklos mokinių debiutą Kauno muzikinio teatro miuzikle „Karmen“. Kaip sakė vedėja, tai didžiulis kolektyvo darbo įvertinimas, ačiū ištarė ir ji, pasveikindama cirko mokyklos vadovą Raimondą Januševičių. Nepamiršta pasveikinti ir Šakių kultūros centro folkloro ansamblį „Šakija“ už laimėjimus etnografinių regionų varžytuvėse, ačiū ištarta ir Šakių kultūros centro vyrų ansambliui „Akordas“, ir visiems kitiems, kurie kuria, pluša, stengdamiesi dėl kitų gerovės.

Vien sveikinimais ir padėkomis kultūros darbuotojų pasitarimas nesibaigė – diskusijos buvo pratęstos prie šventinio vaišių stalo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.