Padėkojo už buvimą šalia

muziejaus padeka„Laikas nusišypsoti nepažįstamam, padovanoti skambų juoką nuliūdusiam, laikas geriems darbams ir žodžiams, užuojautai ir supratimui, nuoširdžiam pašnekesiui ir padėkai...“ – taip buvo pradėtas Zanavykų muziejaus draugams skirtas vakaras „Ačiū, kad šalia esi“, kurį vedė muziejaus darbuotoja Vaida Zimnickienė.

Nuotr. Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė (kairėje) padėkojo rėmėjams ir visiems muziejaus draugams.

Kasmet Zanavykų muziejus sulaukia vis didesnio lankytojų susidomėjimo. Juos žavi įvairūs edukaciniai užsiėmimai, kuriuos muziejaus darbuotojai siūlo tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus lankytojams.
 
Muziejaus darbuotojai siekia, kad Zanavykų muziejus būtų kur kas daugiau nei istorijos sargas. Darbuotojų vizijoje – tai erdvė, kurioje vyksta mokslinė, edukacinė, kūrybinė ir kultūrinė veikla. Tai glaudų ryšį su visuomene turinti institucija, atvira tiek ekskursantų grupėms, tiek pavieniams lankytojams, tiek šeimoms. Muziejus ne tik supažindina ir informuoja, bet taip pat ir ugdo bei lavina. Tai erdvė tobulėti... Tačiau bet kokia muziejinė veikla neapsieina be rėmėjų, draugų, bičiulių, savanorių, bendruomenių pagalbos.

Tą vakarą ačiū ištarta nei daug nei mažai – 40 kartų. Ačiū ištarta ir gerumo angelai padovanoti tiems, kurių geranoriška parama organizuojamus renginius leidžia padaryti kokybiškesnius, įdomesnius ir dar patrauklesnius muziejaus lankytojams. Zanavykų muziejus dėkingas už paramą edukacinei, etnokultūrinei, muziejinei veiklai, už bendradarbiavimą, už pagalbą įgyvendinant įvairias idėjas, už nuoširdų darbą ir atsidavimą atstatant kryžių Kretkampio kapinėse ir kitus nuoširdžius darbus.

Padėkos renginyje pasveikintas buvo ir dailininkas Mindaugas Pauliukas. Nors oficialaus M. Pauliuko tapybos darbų parodos atidarymo nebuvo, muziejaus darbuotojai džiaugėsi galėdami dailininką pasveikinti ir jam padėkoti už darbus, kurie puošia ir puoš muziejaus sienas dar visą mėnesį.

Zanavykų muziejus – erdvė, kurioje žmogus kiekvieną kartą gali atrasti naują santykį tarp praeities, dabarties ir ateities krašto permainų. Vakaro pabaigoje muziejaus direktorė Rima Vasaitienė dar kartą padėkojo visiems rėmėjams, bičiuliams, visiems tiems, kurie dalijosi savo gerumu.

Viso vakaro metu svečiams koncertavo operos solistas Kasparas Damulis, jam akompanavo Audronė Juozauskaitė. Padėkos šokį dovanojo ir padėkas įteikiant talkino Šakių rajono meno mokyklos choreografijos skyriaus moksleivės (mokytoja Aušra Butkauskaitė-Sederevičienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.