Socialdemokratai šventė Zypliuose

socialdemokrataiJau penkti metai iš eilės Šakių skyriaus socialdemokratų partijos nariai renkasi į tradicinį renginį „Bičiuli, duok ranką!“ Ne išimtis ir šie metai.

Nuotr. Kudirkos Naumiesčio grupės vadovas Algimantas Damijonaitis (kairėje) atsiėmė net dvi nominacijas. Vieną jų įteikė Ūkio ministras Evaldas Gustas.

Konferencijoje, skirtoje Lietuvos socialdemokratų (LSDP) įkūrimo 120-osioms metinėms, pagrindinį pranešimą apie LSDP įsteigimo istorinę raidą Lietuvoje skaitė garbingas svečias – Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, LSDP garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas. Šakių rajono socialdemokratų partijos raidos svarbiausius istorinius etapus nuo 1905 iki 1926 metų, pateikdamas daug archyvinės medžiagos, apžvelgė sintautietis kraštotyrininkas Raimondas Daniliauskas.
 
Šventinio vakaro vedėjai Alma Dragūnaitienė ir Martinas Eimutis visus pakvietė pasidžiaugti kasmet gausėjančiomis  Šakių skyriaus bičiulių gretomis. Praėjusiais metais socialdemokratų partijos būrį papildė 26 bičiuliai iš Kudirkos Naumiesčio, Šakių, Voverių, Griškabūdžio, Panovių. Tad  šventinį vakarą Šakių skyriaus pirmininkas Mindaugas Bastys jiems iškilmingai įteikė partijos nario pažymėjimus ir ženklelius.

Šiųmetis renginys išsiskiria tuo, jog pirmą kartą įsteigtos trys nominacijos „Padėkos Rožė“. Jomis kasmet bus apdovanojamos labiausiai nusipelniusios skyriaus grupės. Dvi nominacijas gavo Kudirkos Naumiesčio grupė – „Už bičiulystės stiprinimą“ ir „Už savanorystę ir renginių organizavimą“. Trečioji nominacija „Už kulinarinio paveldo puoselėjimą“ įteikta Barzdų grupei.

Šventiniame renginyje „Bičiuli, duok ranką!“ dalyvavo ir šakiečius su gražia ir nuotaikinga švente sveikino Ūkio bei Sveikatos ministrai Evaldas Gustas ir Rimantė Šalaševičiūtė, kaimyninių Jurbarko ir Vilkaviškio rajonų socialdemokratų skyrių atstovai. Jie linkėjo Šakių skyriui ir jo pirmininkui M. Basčiui, kaip tik sausio 29-ąją šventusiam savo gimtadienį, kuo didžiausios sėkmės. Pasinaudodami proga, M. Bastį gimtadienio proga pasveikino draugai ir bičiuliai, bendrapartiečiai.

Šventinio vakaro metu visi skubėjo ragauti tradicinio M. Basčio kugelio ir medžiotojo Juozo Dainelio sumedžioto ir ant laužo kepto šerno. Gerą nuotaiką dovanojo Zyplių dvaro kaimo kapela, vadovaujama Remigijaus Poderio, meninę kompoziciją pristatė Šakių „Varpo“ dramos studija.

Šiuo metu Šakių LSDP skyrius vienija daugiau nei 300 narių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.