Gyvenu, kaip šoku – šoku, kaip gyvenu...

saunorieneAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Dvidešimt metų. Tiek laiko šokėja, choreografė, šokių mokytoja, kolektyvų vadovė bei renginių organizatorė ir vedėja Laura Saunorienė gyvena šokiu, juo kvėpuoja bei dalijasi su kitais.

Nuotr. Laura Saunorienė sako, jog jai nerūpi laimėjimai, nes už viską svarbiau, kad šokius lankantys vaikai išsineštų gerą emociją.

„Vasarą, važiuodama automobiliu, per radiją išgirdau dainą, pagal kurią 1996 m. kovo mėnesį sušokau pirmąjį savo gyvenime sukurtą šokį. Galvoju, o Dieve, kiek laiko nuo tada praėjo??? Tiksliai! 20 metų... Tada suplanavau surengti jubiliejinį koncertą. Taip sutapo, kad kovo mėnesį ir asmeninę sukaktį atšvenčiau, tad šventė dviguba “, – prasitarė L. Saunorienė.

Šokį ji atrado būdama penkiolikos metų, kai nusprendė dalyvauti Šakiuose organizuotame grožio konkurse „Gražioji zanavykė 1996 “. Laura su šypsena prisimena: „Na, žinoma, buvau visų 158 cm ūgio misė. Tačiau tada prasidėjo mano sceninis gyvenimas.“

Vėliau, kai Laurai buvo šešiolika, į Šakius aerobikos užsiėmimų vesti atvykdavo Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė. Maždaug metus laiko mergina lankė aerobiką ir tuomet pati pradėjo mokytis vesti šiuos užsiėmimus. Šypsodamasi šokėja pasakojo, jog savo gyvenime sutiko „teisingas  moteris“, tarp kurių yra D. Bartaškienė, konkurso „Gražioji zanavykė 1996“ organizatorė, režisierė Rasa Grigošaitienė, kuri vėliau Laurai pakišo mintį suburti pirmąjį jos kolektyvą „Viva“. Tais pačiais metais L. Saunorienė pradėjo lankyti „Varpo“ dramos studiją, kur sutiko dar vieną „teisingą moterį“ – Viliją Meškaitienę, kuri Laurai gyvenime davė labai daug, o ir iki šiol jos yra artimos draugės bei „kūrybinių kančių sesės“.

Lauros pasiteiravau, ką jai reiškia šis brandus dvidešimties metų laikotarpis – daug, o gal visgi praskriejo kaip akimirka? Šokėja neneigė, tai – ilgas laiko tarpas, per kurį spėjo nutikti įvairiausių, jai ypač brangių dalykų.

„Daug... Tikrai daug laiko praėjo. Per šį laikotarpį spėjau susituokti, tapau dviejų vaikų mama, įsitvirtinau gyvenime, pradėjau dirbti mylimą darbą. Vyriausiajam mano kolektyvui jau 17 metų... Tiesą sakant, niekada nemėgau susireikšminti, kad kažką įspūdingo nuveikiau, bet aš savimi esu patenkinta. Galiu drąsiai sakyti, kad tuos metus praleidau ne veltui“, – atvirai apie savo gyvenimą kalbėjo šokėja. – Taip, neturiu „pasakiškų laimėjimų“, mano kolektyvai nėra laureatų laureatai, bet aš juos visus taip stipriai myliu... Man nerūpi laimėjimai, labiau už viską svarbu, kad šokius lankantys vaikai išsineštų gerą emociją ir kad atsimintų, „kaip gera buvo šokti pas Laurą“; konkursai man visuomet yra antroje vietoje, svarbiausia – vaikai.“

Niekada Laura nebuvo pagalvojusi, kad sėdi ne savose rogėse, visuomet žinojo, kad šokis yra tai, ką ji nori veikti gyvenime, žinojo, kad šokio meno nori mokyti ir kitus.

Kaip ir kiekvienas savo darbui atsidavęs žmogus, L. Saunorienė laiko sau vis pritrūksta. Tačiau stengiasi atrasti dieną ar kelias, kai atitrūksta nuo visko ir visą save skiria šeimai.

„Dėl laiko stygiaus labiausiai kenčia vaikai, bet, kiek įmanoma, stengiuosi jiems tai kompensuoti. Kad ir dabar, po koncerto, pasiimsiu savaitę atostogų, kurią skirsiu šeimai ir sau“, – kalbėjo L. Saunorienė.

Choreografės pasiteiravus, kokie jos ateities planai, ko labiausiai trokšta, ji atsakė, jog norėtų studijuoti kultūros vadybą arba režisūrą, tad belieka apsispręsti, kuriuo keliu pasukti. Didžiausiu pasiekimu darbe L. Saunorienė įvardijo galimybę dirbti su tokiu dideliu skaičiumi žmonių: „Neįtikėtina, kad tokiai masei žmonių galiu jaustis reikalinga. Išties, neapsakomas jausmas.“

Šeštadienį „Varpo“ mokykloje jubiliejiniame koncerte „Gyvenu, kaip šoku“ pasirodė visi kolektyvai – apie 150 žmonių, kuriems Laura veda šokių užsiėmimus. Tai Šakių mokyklos „Berželis“ auklėtiniai, kuriuos šokti Laura moko jau antrus metus, krepšinio palaikymo šokėjų komanda, Tauragės „Žalgirių“ gimnazijos šokių kolektyvas „TNT“, kurį Laura šokio moko devintus metus. L.Saunorienė veda ir linijinių šokių užsiėmimus, koncerto metu drauge pasirodė šiuos šokius pasirinkusieji šakiečiai bei tauragiškiai. Scenoje taip pat pasirodė Šakių kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestro šokėjos.

Jubiliejiniame koncerte pasirodė ir pirmasis L.Saunorienės suburtas kolektyvas „Viva“, ir Zumba šokio treniruotes lankančios merginos, ir moterys iš Šakių, Jurbarko ir Tauragės. Beje, specialiai jubiliejiniam koncertui po šešerių metų pertraukos susibūrė ir šokio meną prisiminė kolektyvo „Viva“ moterų grupė. Daug kam vakaro staigmena tapo, kai Laura scenoje pasirodydama su vienu iš kolektyvų... uždainavo Džordanos Butkutės dainą „Dėl tavęs“. Po šio pasirodymo L. Saunorienės draugai bei artimieji plojo atsistoję.

Tądien Laura skendo gėlių jūroje... Bučiniai, apkabinimai, sveikinimai, kurių negailėjo rajono valdžios atstovai, kolektyvų nariai, jos draugai. Jubiliatės pasveikinti atvyko ir režisierė, mados žinovė R. Grigošaitienė bei J. Bartaškienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.