Prašo nenumoti ranka į Šakių miesto dieną

januseviciusPirmadienį Šakių kultūros centro darbuotojai į pasitarimą rajono savivaldybės posėdžių salėje sukvietė įvairių Šakių organizacijų, įmonių atstovus dėl liepos 1–2 vyksiančios miesto dienos „Aš myliu Šakius“.

Nuotr. Raimondas Januševičius ragina visus neabejingus šakiečius, įmones, organizacijas prisidėti prie miesto dienos organizavimo.

Kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius kalbėjo, jog metų metus šią šventę organizuoja kultūros centras bei rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyrius, tačiau labai norėtųsi, kad prie šventės prisidėtų kuo daugiau žmonių.
 
„Norėtųsi, kad ir šakiečiams, ir visam rajonui šventės reikėtų, kad tą dieną visi atsipalaiduotume, nors trumpam pamirštume darbus, ateitume į šventę ir galėtume ja mėgautis“, – kalbėjo R. Januševičius.

Anksčiau miesto diena buvo švenčiama liepos 6 d., tačiau planai pasikeitė.  Kas trejus metus vyksta Tarptautinis folkloro ansamblių festivalis „Šešupės malūnai“, jam iš Lietuvos kultūros tarybos skirta 6 tūkst. eurų. „Nuriekdami“ nuo festivalio lėšų, organizatoriai jų šiek tiek pridės ir miesto šventei.

„Mėginsim šventę organizuoti prie jos prijungdami „Šešupės malūnus“, parašėme dar kelis projektus, gal iš jų pavyks skirti lėšų. Tikimės, kad, kaip visada, atsiras verslininkų, kurie sutiks paremti šventę. Savivaldybė taip pat randa galimybių, nors ir minimaliai, prie jos prisidėti. Esmė ta, kad konkrečios sumos, kurią jau galėtume skirti šiai šventei, neturime. Ir tikriausiai taip niekada nebuvo“, – mintimis dalijosi kultūros centro direktorius.

R. Januševičius susirinkusiesiems pristatė viziją, kas miesto dienos metu galėtų vykti, jei prie šventės kaip dalyviai ir organizatoriai prisidės kuo daugiau miesto organizacijų. Planuojama, kad šventė prasidėtų jau išvakarėse, liepos pirmąją, startuotų su naktiniu krepšiniu J. Lingio parke ir orientacinėmis varžybomis. Liepos antrąją, šventės dieną, planuojama tautodailininkų darbų mugė, baidarių varžybos. Taip pat planuose yra automobilių slalomo varžybos ir Benedikto Vanago Dakaro ralio automobilio ekspozicija. Tądien Nepriklausomybės gatvėje bus atidengta skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio skulptūra „Zanavykė“, simbolizuojanti lietuvių kalbą. Šventė neapsieis ir be eisenos miesto gatvėmis, į kurią organizatoriai ragina įsijungti kuo daugiau žmonių. Pavakarę planuojamas šventės atidarymas drauge su „Šešupės malūnų“ festivaliu, Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestro ir solistų, grupės „Dar“, televizijos projekto „X faktorius“ finalininkų koncertu.

Atidarant šventę planuojamas gražus momentas: šventės dalyviai ant bendro stalo padėtų savo iškeptus pyragus ar duoną, vėliau vyktų jų ragavimas. Organizatoriai taip pat prašo miesto organizacijų ir įmonių išradingai papuošti savo pastatus – gėlėmis, balionais ar vėliavėlėmis, kad atsispindėtų miesto šventės simboliką. Taip pat prašoma, iš anksto susitarus, įkurti reklaminius kiemelius J. Lingio parke, kur būtų galima pristatyti savo įmones. Norintys dalyvauti raginami pagaminti iš šiaudų, popieriaus ar kt. skulptūrą-malūną. Šios skulptūros vidurnaktį bus uždegtos ir paleistos į miesto tvenkinį.

R. Januševičius informavo: norintys sužinoti papildomos informacijos, turėtų kreiptis į Šakių kultūros centrą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.