Įsibėgėja kultūros centro rekonstrukcija

kulturos centroNe tik šakiečiams, bet ir miesto svečiams akys užkliūva už rekonstruojamo Šakių kultūros centro. Pastatas akivaizdžiai keičiasi ir planuojama, kad žiemą darbai turėtų persikelti į pastato vidų.

Nuotr. Po rekonstrukcijos Šakių kultūros centras bus daug modernesnis, erdvesnis ir funkcionalesnis.

Projekto vadovas Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas tikino, kad viskas vyksta sklandžiai, nors Kultūros ministerija šiais metais skyrė triskart mažiau lėšų nei buvo žadėjusi.

„Didžioji bėda, kad vietoj 300 tūkst. eurų skyrė 100 tūkst. Tad ramu nėra, nes kol kas tik pažadai, kad vasarą bus peržiūrėta. Darbas apmokamas pinigais, ne pažadais, bet tikimės, kad viskas bus gerai“, – sakė projekto vadovas.
 
Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius sakė, kad esminius darbus planuojama atlikti šiais metais ir žiemą persikelti po stogu.

„Prioritetiniai darbai yra visos sienos, stogas, langai. Tada žiemą būtų galima pradėti dirbus viduje. Be to, jau rengiama vėdinimo sistema, nuotekų tinklai, panašūs darbai“, – sakė kultūros centro vadovas.

Pastatas po rekonstrukcijos keisis visiškai – tiek viduje, tiek išoriškai. Iš esmės, kaip kalbėjo R. Januševičius, bus likusios keturios kapitalinės sienos, bet reikia sutvirtinti ir jas, ir pamatus. Ne be reikalo sakoma, kad naują pastatą pastatyti lengviau nei rekonstruoti seną, bet tokia valstybės politika, tad norima išgauti maksimumą.

„Turbūt meluočiau, jei sakyčiau, kad viskas rūksta kaip iš pypkės, bet ką galime padaryti, tą darome maksimaliai“, – tikino pašnekovas.

Po rekonstrukcijos maždaug 1 tūkst. kv. metrų padidės pastato plotas, bus įrengtas ir grimo kambarys, parodų bei konferencijų salės, nekalbant apie padidėjusią ir sutvarkytą sceną, užkulisinę dalį, orkestro duobę. Komfortabiliai jausis ir žiūrovai. Jie renginius galės stebėti ir iš balkono, salėje planuojama įrengti stumdomų kėdžių konstrukciją.

Darbai pagal sutartį turėtų būtų baigti 2017 m. pabaigoje. Tačiau tiek V.Girdauskas , tiek R. Januševičius sako, kad teks persikelti į 2018-uosius, nes tiesiog „nespės suvaikščioti pinigai“.

2014 m. pradėto įgyvendinti projekto vertė buvo maždaug pusantro milijono eurų. Po papildomo finansavimo projekto vertė išaugo iki 2 mln. 582 tūkst. eurų. Rajono savivaldybės indėlis į rekonstruojamą Šakių kultūros centrą – beveik 600 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.