Dvidešimt rajono meno kolektyvų – į Dainų šventę

Liepos 4–9 dienomis vyks kas ketveri metai Vilniuje organizuojama Lietuvos moksleivių dainų šventė, į kurią vyks ir meno kolektyvai iš mūsų rajono.

Liepos šeštąją, dainų dieną „Tu mums viena“, kuri vyks Vingio parke, su tūkstantine minia pasirodys Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos (vadovė Edita Legotienė) ir Šakių rajono meno mokyklos (vadovė Daiva Martinaitienė) jaunučių chorai bei Šakių rajono meno mokyklos jaunių choras „Aušrinės“ (vadovė Ramunė Valaitienė). Į Dainų šventę taip pat vyks trys merginų chorai: Griškabūdžio gimnazijos (vadovė Violeta Briaukienė), Šakių „Žiburio“ gimnazijos (vadovė D. Martinaitienė) bei Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos merginų choras (vadovė E. Legotienė).
 
Į šokių dieną (liepos 8 d.) „Mano žemė“ Siemens arenoje vyks Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro (vadovė Violeta Mikelaitytė), Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos (vadovė Evelina Karpavičienė), Šakių rajono meno mokyklos (vadovė Justė Lukauskienė) jaunučių liaudiškų šokių grupės. Šokių dienoje taip pat dalyvaus ir Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos jaunių šokių grupė „Liocukas“ (vadovė Edita Balčiūnienė), Šakių „Varpo“ mokyklos jaunių liaudiškų šokių grupė „Pynė“ (vadovė Vitalija Venienė). Į Lietuvos moksleivių dainų šventę taip pat vyksta Gelgaudiškio kultūros centro jaunuolių liaudiškų šokių grupė „Liocukas“ (vadovė E. Balčiūnienė), Lukšių Vinco Grybo gimnazijos jaunuolių liaudiškų šokių grupė „Dūzgis“ (vadovė Edita Skauronė) ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centro jaunuolių liaudiškų šokių grupė (vadovė Sonata Gailienė). Šokių dienoje pasirodys ir Griškabūdžio gimnazijos merginų liaudiškų šokių grupė „Vaivora“ (vadovė Vida Čeplevičienė), Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos merginų liaudiškų šokių grupė (vadovė Evelina Karpavičienė) bei Meno mokyklos klasikinių šokių grupės kolektyvas (vadovė Aušra Butkauskaitė- Sederevičienė).
Į liepos 9 d. Kalnų parke vyksiantį ansamblių vakarą,  važiuos Meno mokyklos kanklių ansamblis (vadovė Audronė Adomaitienė), Patašinės laisvalaikio salės vaikų folkloro ansamblis „Užnovietis“ (vadovės Nijolė Černevičienė ir Raimonda Černevičiūtė) bei Meno mokyklos akordeonininkų ansamblis (vadovės Daiva Akelaitienė ir Birutė Duobienė).

Kaip informavo pasirengimo Dainų šventei koordinatorius, rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas, iš viso į šventę išvyks apie 430 asmenų.

Visi Šakių r. kolektyvai šventės ir repeticijų metu bus apgyvendinti Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje. Šokėjų kolektyvams planuojama skirti geltonuosius autobusiukus, kitiems bus nuomojami autobusai, kolektyvams kooperuojantis po kelis į vieną autobusą.

Beje, rajono savivaldybei nekainuos nei kuro išlaidos, nei maitinimas, nei apgyvendinimas. Vieninteliu skauduliu dabar tapę kostiumai, kurių reikia dviem šokių kolektyvams – Meno mokyklos jaunučių liaudiškų šokių kolektyvui bei Kudirkos Naumiesčio gimnazijos jaunučiams. Kaip informavo E. Pauliukėnas, vienam kolektyvui kostiumams reikia apie 7 tūkst. eurų. Tad po 4 tūkst. iš biudžeto skirs rajono savivaldybė, o likusius pinigus teks sukrapštyti švietimo įstaigoms, kurioms kolektyvai priklauso.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.