„Mozaikos“ rankose – „Aukso paukštė“

mozaika auksoAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusį sekmadienį Sintautų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis, kuriam vadovauja Deividas Kerevičius, turėjo dvigubą šventę – minėjo kolektyvo dešimtmetį, taip pat jiems įteiktas mėgėjų meno kolektyvų Oskaru vadinamas apdovanojimas „Aukso paukštė“.

Nuotr. „Aukso paukštės“ apdovanojimas „Mozaikai“ įteiktas „Geriausio vokalinio ansamblio ir vadovo“ nominacijoje.

Aukščiausią meno mėgėjų kolektyvų apdovanojimą nominacijoje „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas“ įteikę nominacijų skyrimo komisijos narys, Lietuvos edukologijos universiteto mišraus choro „Ave vita“ vadovas Kastytis Barisas bei Lietuvos liaudies kultūros centro Muzikos poskyrio vadovė-vyriausioji specialistė Aurelija Andrejauskaitė teigė neabejojantys kolektyvo stiprybe, profesionalumu ir tuo, kad šis aukščiausias apdovanojimas turi būti skirtas būtent vokaliniam ansambliui „Mozaika“.

Ansamblis susirinkusiems dovanojo pynę įvairiausių dainų. Kaip sakė renginio vedėjas, rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis, kad vienas iš būdų, kaip mes galime išreikšti savo jausmus, simpatijas, – žodžiai. Tad tarp dainų buvo ir pasisakančiųjų, kurie aukščiausią apdovanojimą gavusiam ansambliui padovanojo visą puokštę palinkėjimų, prisiminimų bei kitų gerų žodžių.

Štai rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius teigė, jog diena, kai „Mozaikai“ buvo įteikta „Aukso paukštė“, bus įrašyta rajono istorijos atmintin, o šiuos aukso raidėmis įrašytus žodžius gyventojai skaitys net ir po daugelio metų. Beje, jei rajono savivaldybės taryba pritars, kolektyvui bus skirta piniginė premija.

Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė kalbėjo, jog tik kolektyvo ir jo vadovo atkaklus, atsakingas darbas bei talentas lėmė, kad buvo gautas šis aukščiausias apdovanojimas.

„Aš prisimenu Deividą prieš dešimtmetį – atkaklų vaikiną, kuris užsispyrė, jog reikia sukurti chorą. Žingsnis po žingsnio planai buvo įvykdyti. Be galo džiaugiuosi, jog Deividas prigijo šiame dainingame krašte, Sintautuose“, – kalbėjo vedėja.

Ansamblis „Mozaika“ buvo įkurtas 2006 m. Kolektyvas aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje, dalyvauja rajoninėse, regioninėse, šalies šventėse ir festivaliuose, žymiausi jų: „Zanavykų balsai“, „Giesmė“, „Džiūgaukim... Aleliuja“, „Te Deum Laudamus“, „Gieda žmonės ir paukščiai kartu“, „Skamba skamba dainos“, „Ruduo ir muzika“, „Po dainų skliautais“ ir kt.

2011 m. „Mozaika“ išleido kompaktinį diską, o 2014 m. parengė naują sakralinės muzikos programą. Kolektyvo vadovo ir ansambliečių siekis nuolat tobulėti, atlikti sudėtingus šiuolaikinių kompozitorių kūrinius davė puikių profesinių rezultatų, buvo parengtos rimtos konkursinės programos, laimėtos prizinės vietos įvairiuose konkursuose.

„Aukso paukšte“ Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių Dainų šventės fondas įvertina geriausius metų kolektyvus ir jų vadovus už reikšmingą ir aktyvią meninę veiklą, už naujas programas, laimėtas prizines vietas. Šiemet kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija atrinko 13 laureatų.

„Aukso paukštės“ apdovanojimu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti ir viešai pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes. Beje, šiais metais buvo nutarta nominacijas skelbti ir „Aukso paukštės“ apdovanojimus teikti savivaldybėse.

Šiuo aukščiausiu apdovanojimu rajono nusipelnę žmonės apdovanojami jau ketvirtą kartą. 2011 m. „Aukso paukštė“ įteikta Vilijos Meškaitienės vadovaujamai „Varpo“ dramos studijai. Dar ankstesniais metais šiuo apdovanojimu buvo įvertintas Šakių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gaudenė“. Taip pat „Aukso paukšte“ apdovanotas E. Pilypaičio bei Neringos Navikauskaitės duetas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.