Sąskrydyje gausiai dalyvavo rajono bendruomenės

karklePraeitą savaitgalį Klaipėdos rajone, Karklėje, poilsiavietėje „Žilvitis“, vyko Respublikinis Lietuvos bendruomenių sąskrydis, skirtas Vietos bendruomenių metams. Sąskrydyje dalyvavo apie 80 Šakių krašto žmonių, kuriuos lydėjo rajono meras Juozas Bertašius bei rajono žemdirbių sąjungos pirmininkas, mero padėjėjas Rimantas Valiukas.

Nuotr. Sąskrydyje dalyvavo apie 80 Šakių krašto žmonių, kurie ne tik dalyvavo eisenoje, bet vėliau lankė kiemelius, dalyvavo sporto varžybose bei reprezentavo savo kraštą.

Sąskrydyje dalyvavo apie 1000 kaimo bendruomenių atstovų iš įvairių Lietuvos savivaldybių. Tryliktame bendruomenių sąskrydyje apsilankė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo nariai, rajonų merai. Mūsų rajono meras buvo pavadintas fenomenu kaip vienintelis meras, dalyvavęs visuose sąskrydžiuose.
 
Kaip pasakojo R. Valiukas, oficialus atidarymas prasidėjo dalyvių su rajonų vėliavomis eisena prie jūros, vėliau vyko kiemelių lankymas, sporto varžybos, vakariniai koncertai ir filmų demonstravimas.

Šakiečiai turėjo kuo nustebinti sąskrydžio dalyvius. Girėnų bendruomenės centro verdama sriuba buvo tokia skani, kad ne visiems užteko. Bliuviškių kaimo kapelos muzikantai sutraukė būrį gerbėjų, kurie šoko iki vėlyvo vakaro. Šakiečiai demonstravo kalvystės amatą ir dirbinius.

Vieni Šakių krašto žmonės atvažiavo pailsėti net tris dienas, kiti pabuvo trumpiau. Mėgavosi jūra ir, pasak R. Valiuko, visi liko patenkinti, juolab kad oras buvo puikus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.