Bažnyčios durys atviros visiems

kurapkaLina POŠKEVIČIŪTĖ

Liepos 3 d. Lekėčių šv. Kazimiero parapija švęs parapijos įkūrimo 110-ąsias metines. Šios parapijos klebonas Audrius Kurapka pasidalijo savo šešerių metų klebonavimo patirtimi nedidelėje, bet gyvybingoje parapijoje.

Nuotr. Lekėčių parapijos klebonas Audrius Kurapka kviečia bendruomeniškai švęsti parapijos įkūrimo šventę.

A. Kurapką stoti į kunigų seminariją paskatino pažįstamas kunigas, bet tapti dvasininku apsisprendė tik mokydamasis Kauno kunigų seminarijoje.

„Jau vien atėjimas į seminariją reiškia, kad esi Dievo pakviestas“, – sako A. Kurapka.

Pirmoji jo parapija – Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia Kaune, kur dvejus metus dirbo vikaru, vėliau aštuonerius metus klebonavo Santaikos parapijoje (Alytaus raj.).

Nuo 2010 m. Lekėčių parapijai vadovauti pradėjęs kun. A.Kurapka ėmė rūpintis lekėtiškių dvasiniu gyvenimu.

„Vietos pakeitimas nėra paprastas dalykas. Sunku išeiti, palikti parapiją, nežinai, ką rasi atėjęs į naują: nepažįstamas kraštas, žmonės. Labai priklauso, kaip žmonės nusiteikę priimti tave, o dažniausiai jie būna naujovėms nusiteikę nepalankiai“, – sako kun. A. Kurapka.

Jis pripažįsta, kad pradžia buvo sunki, prisimena, kad žmonės tiesiog pasitraukė nuošalėn ir stebėjo – kas čia bus.

„Tada tiesiog meldžiausi, prašiau: Dieve, parodyk, ką čia daryti!“ – prisimena dvasininkas ir džiaugiasi, kad viskas po truputėlį atsistojo į savo vėžes. Žmonės patys pradėjo siūlyti savo pagalbą, atsirado daugiau patarnaujančių, o klebonas žmones kvietė išsakyti nuomonę – ko jie tikisi iš naujo klebono, ką daryti, kad parapija gyvuotų.

„Pirmas mano raginimas buvo, kad bažnyčia yra visų, bažnyčios durys atviros visiems ir kad Dievas visus mus myli“, – pirmuosius pamokslus prisimena klebonas.

Jis tęsė lekėtiškių tradiciją aukoti šv. Mišias už kaimus, gatves. Po Mišių žmonės pasilikę bažnyčioje aptardavo ir parapijos reikalus, taip atsikūrė pastoracinė taryba, kurioje šiandien 18 žmonių, klebonui nuolatos talkina „Caritas“. A. Kurapkai svarbu matyti, kaip gyvena parapijos žmonės, ypač tie, kuriems reikia pagalbos. Kad nesijaustų atstumti, juos aplanko per šventes, padeda materialiai. Klebonas džiaugiasi, kad katechetė Milda Gustė po ilgesnės pertraukos paruošė apie 30 jaunuolių Sutvirtinimo sakramentui, darbas su jaunimu bus tęsiamas ir toliau. Be to, klebonas organizuoja susitikimus su religinėmis bendruomenėmis, maldininkais.

A. Kurapka rūpinasi ir Žemosios Panemunės šv. Vincento Pasauliečio, Kretkampio šv. diakono Stepono bažnyčiomis, Jadagonių koplyčia bei ten gyvenančių žmonių sielovados reikalais.

Per tuos šešerius klebonavimo metus daug darbų atlikta Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčioje: pakeisti bažnyčios langai, durys, pernai perdažytas pastatas.

Šiandien miestelio centre stovinti bažnyčia švyti nauju stogu, aptverta nauja šventoriaus tvora, dažais kvepia perdažyti šventoriaus kryžiai ir koplytstulpiai, atnaujintas bažnyčios vidus.

Klebonas pripažįsta, kad vienas – be parapijiečių, seniūnijos, kitų įstaigų ir Dievo palaimos – nebūtų padaręs nieko. Jis turi ir savo viziją – kad parapija jaustųsi kaip šeima.

„Norėčiau palinkėti visiems žmonėms – vilties, kad turėtume bendrystę su Dievu kiekvieną dieną. Jei remiamės į Dievą, tuomet turime viltį, turime ramybę, džiaugsmą, palaimą“, – sako kun. A. Kurapka.

Šiandien klebonas A. Kurapka dėkoja parapijiečiams už pasitikėjimą, kviečia iš Lekėčių krašto kilusius, ir čia gyvenančius lekėtiškius kartu švęsti parapijos šventę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.