Klubas „Draugystė“ moka priimti draugus

Jau tapo tradicija liepos viduryje žmonėms su negalia susirinkti Lukšiuose – pasišnekučiuoti, pasimatyti vieniems su kitais.

Šio vasaros suėjimo organizatoriai yra Šakių žmonių su negalia sąjungos Lukšių klubas „Draugystė“ ir jo pirmininkė Vida Bacevičienė.

Kriūkų klubo „Paunksmė“ narė Janina Levišauskienė atskleidė ir šio susitikimo esmę – pasakojimais ir dainomis priminė Septynių miegančių brolių dieną, kurią švęsti ir susirinko panašaus likimo žmonės iš Gelgaudiškio, Kriūkų, Janukiškių, Šakių ir kitų rajono vietų.
 
Lukšių kultūros centro salėje gausiai susirinkusius sveikino Lukšių seniūnas Vidas Cikana, kuris juokavo, kad miegoti visai nereikia – reikia dirbti, gyventi, kol dar likimas leidžia. Centro direktorė Daiva Bukšnienė pasidžiaugė gražia lukšiečių iniciatyva kasmet rengti tokius renginius. Žmonių su negalia Šakių skyriaus pirmininkės pavaduotoja Danutė Grimalauskienė atvyko su lauktuvėmis ir įteikė simbolinę saulę ant debesies, kad liautųsi pagaliau lietus lyti.

Oficialias kalbas keitė dainos, kurias pagal rajono poetų sukurtas eiles dainavo Remigijaus Poderio vadovaujamas mišrus trio (Danutė Klimaitienė, Irena Gurgždienė ir Romualdas Guzovijus).

Netrūko popietėje šmaikštaus žodžio ir energijos, kurią scenoje demonstravo šešios klubo „Draugystė“ narės – V. Bacevičienė, Zita Adomaitienė, Loreta Liutvinienė, Zita Aštrauskienė, Elvyra Tamkevičienė ir Lina Dulaitienė. Moterys parodė inscenizaciją pagal Vytautės Žilinskaitės miniatiūrą „Neapkalbant“ – pasijuokė iš visų mūsų ydų, naivumo ir banalios buities. Kaip sakė šio spektaklio režisierė Birutė Dovydaitienė, moterys dvi savaites plušėjo: rinkosi į repeticijas, mokėsi tekstus, dauguma iš jų pirmą kartą lipo į sceną. Išvydę rezultatą šventės dalyviai buvo sužavėti, negailėjo plojimų, gėlių ir pagyros žodžių.

Humoristine gaidele užbaigę popietę jos dalyviai neskubėjo skirstytis, pasiliko prie arbatos puodelio, dėkojo Lukšių klubo „Draugystė“ pirmininkei V. Bacevičienei už kasmet suorganizuojamą vis įdomesnį, originalesnį ir linksmesnį renginį.

V. Bacevičienė jau ketveri metai vadovauja šiam klubui. Ji sako, kad ją šiuo keliu eiti pakvietė Dievas.

„Vienas žymus mokytojas visą savo gyvenimą atidavė vaikams, o aš atiduodu žmonėms, kuriems, manau, esu reikalinga, nes jie kreipiasi į mane. O aš juos myliu ir man tai suteikia laimę“, – atviravo lukšietė V. Bacevičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.