Savęs pažinti – prie jūros

stovykla juraJau ketvirtą kartą Šakių „Savęs pažinimo studija“ pakvietė į stovyklą savo lankytojus ir visus, norinčius prasmingai praleisti atostogas prie jūros. Šiemet prie stovyklautojų prisijungė ir būrelis senjorių.

Nuotr. „Savęs pažinimo studija“ stovyklą suorganizuota jau ketvirtą kartą.

Puikus oras, kvepiantis pušynas, vos už 150 m ramiai ošianti jūra, nuošaliau nuo poilsiautojų triukšmo sodyba ir naudingi sveikatai užsiėmimai leido pailsėti, atsipalaiduoti, pasimankštinti, suprasti kažką naujo, pabūti su bendraminčiais.
 
Stovyklos organizatorės Daiva Piečaitytė, Aušrelė Štrimaitienė ir Jūratė Arštikaitienė stengėsi, kad  veiklos būtų įdomios ir prasmingos. Organizatorės vedė rytines mankštas, juoko jogą, atsipalaidavimo, sąmoningo kvėpavimo praktikas, mokė pažinti savo emocijas, kalbėjo apie jų valdymą, savivertę, pasitikėjimą savimi. Stovykloje lektorius Robertas Karvauskas papasakojo apie vyrų ir moterų santykius, pareigų pasiskirstymą šeimoje. Šakiečiams gerai pažįstamas, dažnas studijos svečias Raimondas Binkauskas mokė žmones atsipalaiduoti gongo garsuose, meditacinio bėgimo technikos, atliko pirties ritualą.

Nors stovyklos dienotvarkė buvo aktyvi, bet liko ir laisvo laiko pasimėgauti jūros teikiamais malonumais, pasivaikščioti, pabendrauti. Kad tokia stovykla reikalinga, rodo maloniai besišypsantys veidai, spindinčios iš džiaugsmo akys ir teigiami dalyvių atsiliepimai.

 „Prabėgus savaitei po stovyklos uždarymo, sugrįžus į realų gyvenimą, nuolat persekioja malonūs prisiminimai iš puikiai praleisto savaitgalio. Tiek geros energijos, puikaus oro, skanaus maisto, šiltos jūros vandens, bendraminčių gausos galima buvo sutikti tik čia. Negaliu patikėti, kad ir pati pasikeičiau į gerąją pusę. Visoms organizatorėms ir visiems dalyvavusiems linkiu daug giedros gyvenime, kad tokie projektai įgautų pagreitį, kad stovykla gyvuotų vėl ir vėl“, – kalbėjo viena iš stovyklautojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.