Adelė Liepa Kaunaitė grįžo su trenksmu

adele kaunaiteLiepos 15 dieną Zanavykų muziejuje atidaryta dailininkės Adelės Liepos Kaunaitės tapybos darbų paroda „Teptuko daina“. Tai ypatinga proga pamatyti dailininkės darbus, kurie sulaukė didelio susidomėjimo visoje Lietuvoje.

Nuotr. Adelė Liepa Kaunaitė į gimtinę su paroda grįžo po metų. Jos darbai stebina naujais stilistiniais posūkiais ir sulaukia nemažo menininkų bendruomenės susidomėjimo.

Ankstesnės A. L. Kaunaitės žiūrovai šioje parodoje ras mažai. Nuo tada, kai prieš metus čia vyko bendra dailininkės ir jos tėtės paroda,  A. L. Kaunaitė kaip meninkė stipriai atsispyrė nuo savo pagrindinio mokytojo – tėtės Vytauto Kauno stilistinės linijos. Ji pradėjo brandinti savo unikalų braižą. Pakito darbų koloritas, atsirado naujos spalvų dermės, temos. Menininkė per šiuos metus nemažai dėmesio skyrė žmogaus anatomijai, jo kūno vaizdavimui, todėl paveiksluose rasime daug figūrų, kurios gyvena savo gyvenimą dinamiškuose spalvų ir linijų ritmuose. Tiek meno mėgėjai, tiek kritikai palankiai stebi A. L. Kaunaitės menines paieškas ir žavisi tų paieškų rezultatais.
 
Neatsitiktinai Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, sveikindamas dailininkę su parodos atidarymu, teigė, kad Adelė Liepa grįžo paklojusi po kojomis Vilnių. Neseniai dalyvavusi „Art Vilnius“ paveikslų mugėje dailininkė sulaukė nemažo susidomėjimo.

Ką tik tapusi Dailininkų sąjungos nare A. L. Kaunaitė džiaugiasi pristatydama parodą gimtinėje. „Surinkau 18 paveikslų. Tarp jų yra ir tie, kurių nenoriu parduoti kolekcionieriams, tai asmeniški darbai. Jie bent kol kas liks šeimoje“, – sakė Adelė Liepa.  

Menininkė teigia, kad visuomet malonu sugrįžti į gimtąjį kraštą. „Čia viskas sava, ramu, man čia labai jauku. Susirenka artimi žmonės, ateina močiutė“, – šypsojosi A. L. Kaunaitė.

Su parodos atidarymu ją pasveikino buvusi klasės auklėtoja Stasė Burkšaitienė, prisiminusi Adelės Liepos mokyklinius nutikimus, dainomis šventinę atmosferą kūrė Vismantė Vasaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.