Šakių viešojoje bibliotekoje vaikai gali mainytis knygomis

knygu mainytuves„Perskaitytoms knygoms neverta dūlėti namų lentynose. Tai, kas jums yra pamiršta ir sena, kitam gali pasirodyti seniai ieškotu lobiu“, – skelbia Šakių viešoji biblioteka, kviečianti lankytojus keistis savo knygomis.

Nuotr. „Savo atsineštas knygas vaikai dėjo į knygų „Sukutį“. Jį galima rasti Šakių viešosios bibliotekos pirmajame aukšte.“

Liepos 15 d. Šakių viešojoje bibliotekoje įvyko akcija „Knygų mainytuvės“, kurioje gausiai dalyvavo Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“, Dienos centro vaikučiai, aktyvūs vaikų literatūros skyriaus skaitytojai ir bičiuliai. Visi sugužėjo į biblioteką nešini savo knygelėmis, linksmai nusiteikę dalintis skaitymo džiaugsmu.
 
Savo atsineštas knygas vaikai dėjo į knygų „Sukutį“. Jį galima rasti Šakių viešosios bibliotekos pirmajame aukšte. „Kviečiame pasiimti dėmesį patraukusią knygą ir papildyti knygų „Sukučio“ atsargas jau perskaitytomis ar nereikalingomis knygomis. Tikimės, kad šis knygų „Sukutis“ sulauks bendruomeniškai nusiteikusių skaitytojų ir suburs nuolat jo atsargas papildantį skaitytojų ratą“, – sako akcijos iniciatorė, Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Ingrida Talalienė.

 Bibliotekos bičiulė Goda Endzelytė akcijos dalyviams skaitė Vilmos Varkulevičienės geltoną istoriją „Apie džiaugsmą“ tiems, kurie džiaugiasi ir ieško džiaugsmo. Vaikučiai sužinojo, kur gyvena džiaugsmas, kaip jis atrodo, kokius darbelius jis dirba ir kas išauga iš jo pasėtų sėklyčių.

Šią dieną džiaugsmo tikrai nestigo, nes mažieji skaitytojai noriai dalijosi knygomis, krovė jas į knygų „Sukutį“ ir rinkosi kitas, jiems labiausiai patikusias. Bibliotekos direktorės pavaduotoja Dalija Jasaitienė visus akcijos dalyvius vaišino saldainiukais (džiaugsmo sėklytėmis). Gera buvo matyti mažųjų skaitytojų didžiulį norą dalytis skaitymo džiaugsmu!

 Atidžiausia skaitytoja, teisingai atsakiusi į klausimą, tapo būsima pirmokė, lopšelio-darželio „Klevelis“ auklėtinė Ugnė Širvaitytė. Sveikiname!!!

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.