Šakiuose – nacionalinė šunų paroda

vizgirdiene suoLina POŠKEVIČIŪTĖ

Savaitgalį J. Lingio parke Šakių kinologų klubas surengė dvi šunų parodas „Zanavykų vasara 2016” ir „Šakių taurė 2016”. Šiose parodose buvo galima išvysti 102 veislių keturkojus, iš viso 390 šunų, kuriuos vertino ekspertai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos bei Latvijos.

Nuotr. Jurgos Vizgirdienės vienų metų samojedų veislės kalytė buvo pripažinta gražiausiu Šakių kinologų klubo šunimi.

Dvi dienas Šakių J.Lingio parkas gausybei šunelių tapo tikrais namais: čia jie turėjo net savo palapinę, kurioje ilsėjosi, buvo šukuojami, juos maitino ir visaip rūpinosi šeimininkai. Savaitgalis buvo neįtikėtinai šiltas, todėl dauguma glaudėsi po parke augančiais medžiais, parkas skambėjo nuo šunų amsėjimo, praeivius džiugino retų veislių keturkojai, jiems buvo skiriamas visų dėmesys.

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto pradėjo registruotis parodos dalyviai. Vėliau šunys su savo šeimininkais net keturias valandas dalyvavo ekspertizėse ringuose, kur teisėjai apžiūrėjo šunis ir nustatė, kiek vienas ar kitas šuo atitinka veislei nustatytus standartus. Šunys varžėsi septyniose klasėse nuo šuniukų iki veteranų. Šunims buvo suteikti šie titulai: parodos nugalėtojas, parodos jaunimo nugalėtojas, kandidatas į Lietuvos čempionus, veislės nugalėtojas, veteranų nugalėtojas. Šios dienos nugalėtoju buvo išrinktas taksų veislės šuo.

Po pietų didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė jaunųjų vedlių konkursas. Žiūrovai ir teisėjai galėjo stebėti ir įvertinti vedlių atliekamas figūras, bendravimą su teisėjais, kontaktą su šuniuku, netgi abiejų dalyvių aprangos dermę. Šios dienos vedlių čempionė vilnietė Vakarė Daunaravičiūtė sakė, kad dėl karščio šuniukai buvo nenuspėjami, juolab kad šiame konkurse tenka vesti svetimą augintinį. Bet ji nuolat šypsojosi ir mėgavosi tuo, ką daro, todėl ir pasisekė.

Taip pat vyko porų konkursas, kuriame dalyvavo du vienos veislės šunys, veislynų ir kiti konkursai. Šeštadienį vainikavo čempionų čempionatas, kuriame galėjo dalyvauti Lietuvos čempiono titulą turintys šunys. Šis titulas atiteko mielam čihuahua veislės šuneliui, jo savininkė Erika Čeilutkienė iš Šiaulių.

Sekmadienį buvo renkamas gražiausias Šakių kinologų klubo šuo. Šio renginio vedėja, žinoma kinologė, tarptautinės kategorijos teisėja Nijolė Zeinienė gražiausiu pripažino vienerių metų samojedų šunį Lumą. Po konkurso efektingai balto šunelio šeimininkė šakietė Jurga Vizgirdienė sakė, kad jaučiasi nuostabiai, nes pagaliau augintinė pripažinta gražiausia klube.

Lietuviškiausią šunį, gimusį ir augantį Lietuvoje, išrinkti ir rajono mero taurę įteikti teko mero padėjėjui Rimantui Valiukui. Vienuolika keturkojų, per dvi dienas laimėjusių prizines vietas, stojo į ringą. Taurė atiteko marijampoliečio Simo Tolkovo bladhaundų veislės pusantrų metų augintiniui, kuris išsiskyrė savo dydžiu.

Šio renginio organizatorius Šakių kinologų klubo vadovas Valentinas Stiklius pasidžiaugė, kad renginys praėjo puikiai, šuneliams veterinarų pagalbos neprireikė, o šakiečių augintiniai taip pat pelnė laimėjimų.

Parodoje dalyvavo šunys iš Rusijos, Baltarusijos, Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Švedijos, Turkijos ir Lietuvos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.