Gelgaudiškio dvare juokėsi zanavykai

Praėjusį savaitgalį Gelgaudiškio dvare juokėsi žiūrovai, kurie susirinko į tradicinį mėgėjų teatrų komedijų festivalį „Juokiasi zanavykai“.

Kaip pasakojo kiekvienais metais festivalį organizuojanti režisierė bei Zanavykų teatro vadovė Gražina Guzovijienė, į festivalį atvyksta šakiečių draugai, taip pat kituose festivaliuose pamatyti ir pamėgti kolektyvai. Šiemet su nuotaikinga programa scenoje pasirodė Rokiškio rajono Bajorų kultūros centro teatras „ČIZ“, Kauno miesto Vilijampolės teatras „MMT“. Susirinkusieji taip pat turėjo galimybę scenoje išvysti Ukmergės rajono Taujėnų kultūros namų teatro „Bičiuliai“ pasirodymą. O kaipgi be scenos šeimininkų – Šakių kultūros centro Zanavykų teatro.
 
G. Guzovijienės teigimu, nors ir šiemet festivalio organizavimui finansavimas nebuvo skirtas, kuo galėjo, tuo pagelbėjo Šakių kultūros centras ir jo direktorius Raimondas Januševičius. Gerą dešimtmetį vykstantis komedijų festivalis kiekvienais metais organizuojamas rajono dvarų erdvėse: šiais metais Gelgaudiškyje, praėjusiais – zanavykai juokėsi Zyplių dvare.

„Turime kuo džiaugtis, nes šiemet oras festivaliui buvo kaip užsakytas. Šis festivalis – tarsi gaivaus oro pliūpsnis nuo visko pavargusiems ir atsipūsti bei gardžiai pasijuokti norintiems mūsų rajono žmonėms“, – mintimis dalijosi G. Guzovijienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.