Skundo dėl galimai grobstomų pinigų nesureikšmino

teatralizuota eksursijaGintarė MARTINAITIENĖ

Prieš kurį laiką savivaldybę pasiekė anoniminis raštas dėl galimai Gelgaudiškio dvare grobstomų pinigų. Kreipimesi savo vardo ir pavardės nenurodęs žmogus prašė mero ištirti šį atvejį. Mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis sako, kad tokius raštus rašinėja pavydo vedini žmonės, o jų kaltinimai – nepagrįsti ir nieko verti.

Nuotr. Skunde nurodoma, kad teatralizuotos ekskursijos dalyviams esą mokama grynais, neužpajamuotais pinigais. Buvo prašoma ištirti šį atvejį.

Anoniminiame rašte traktuojama, kad „Gelgaudiškio dvare yra grobstomi pinigai, tai yra lėšos, kurios gaunamos už ekskursijas ir įvairius pokylius, neįnešamos į biudžetą. Teatralizuotos ekskursijos dalyviams mokama grynais, neužpajamuotais pinigais, papildomas, nepajamuotas lėšas šalia savo pareigybinių atlyginimų gauna ir Gelgaudiškio kultūros centro darbuotojai“. „Savisaugos sumetimais“ vardo ir pavardės negalintis viešinti pilietis prašė mero Juozo Bertašiaus šį atvejį ištirti. Kadangi meras atostogauja, klausimo ėmėsi jo pavaduotojas Edgaras Pilypaitis. Šis neatmetė galimybės, kad galbūt raštas parašytas sąmoningai, kai meras atostogauja, tarsi norint patikrinti, ar jis nevilkins proceso, nedangstys. Priminsime, kad E. Pilypaitis ne vienerius metus vadovavo Gelgaudiškio kultūros centrui, buvo renginių organizatorius, aktyvus bendruomenės narys. Nors rašte surašyti kaltinimai vicemerui atrodo neturintys jokio pagrindo ir surašyti „iš pavydo“, jis paprašė Gelgaudiškio kultūros centro direktorės Dianos Šležienės paaiškinimo.

Ji paaiškino, kad specialios lėšos, gautos už Gelgaudiškio dvare vedamas ekskursijas ir kitas teikiamas paslaugas, yra skaičiuojamos ir apskaitomos vadovaujantis savivaldybės tarybos sprendimu.

„Už paslaugas juridiniams asmenims rašomos sąskaitos faktūros, fiziniams asmenims plėšiami bilietai pagal patvirtintus įkainius“, – rašė D. Šlėžienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad iš šių surenkamų pinigų yra vykdoma visa kultūrinė ir kita šviečiamoji veikla, vykdoma reprezentacija, priimami svečiai, įsigyjamos darbui reikalingos priemonės.

„Edukacinių ekskursijų organizatoriai yra kultūros centro darbuotojai ir jiems už papildomą darbą direktorės įsakymu yra skiriami priedai prie pagrindinio atlygio iš specialių lėšų fondo. Šiam poreikiui 2016 m. numatyta skirti 5 tūkst. eurų“, – aiškino rašte D. Šležienė.

Vicemeras čia kriminalo nemato, nes natūralu, kad už papildomą darbą sumokama. Jis tikino nujaučiantis, kas parašė skundą, ir visai jo nesureikšmina. Visgi sako nereaguoti negalintis, tad „dėl šventos ramybės“ išsiaiškino situaciją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.