Šakių viešojoje bibliotekoje – meno ir poezijos valanda

paroda moterysNuotr. Vienuoliktus metus gyvuojančio moterų veiklos klubo narės pristatė nebe pirmą ir tikrai ne paskutinę savo darbų parodą.

Penktadienio pavakarę Šakių viešojoje bibliotekoje pristatyta Šakių moterų veiklos klubo narių piešinių paroda. Besibaigiant vasarai moterys, paskatintos dailininkės Lolitos Rūgytės, rugpjūčio pabaigoje dalyvavo plenere.
 
Tiesa, klubo moterys savo meninius sugebėjimus atskleidė nebe pirmą kartą. Per vienuolika klubo gyvavimo metų moterys tapė guašu, liejo akvarele, lipdė iš molio, vėlė iš vilnos, mokėsi dekupažo ir viršglazūrinės technikos. Šį kartą buvo išbandyta tapyba akrilu.

Įsitaisiusios gamtos prieglobstyje – viena ant žolės, kita šalia akmenų ar netoli tvenkinio – plenero dalyvės pasinėrė į savotišką meditaciją ir liejo spalvas taip, kaip diktavo nuotaika, įkvėpimas, aplinkoje regimi vaizdai. Nors visos teigė, jog nemoka piešti, po kelių valandų saulėje jau džiūvo 17 tapybos darbų.

Kaip parodos atidaryme kalbėjo bibliotekos darbuotoja Lina Eringienė, moterys galvojo, mąstė, svajojo, tapė ir nežinojo, ar tos svajonės išsipildys, ar jos atneš naudos žmonėms.

„Patikėkit, šiandien jums žvaigždės ir saulė šypsosi“, – vaizdžiai parodos autorių darbus komentavo L. Eringienė.

L. Rūgytė, apžvelgdama moterų tapybos darbus, sakė, kad visi jie labai skirtingi, tačiau visi iki vieno yra kažkuo ypatingi – vienuose paveiksluose pastebimas gan ryškus tautodailės braižas, kituose matomas tikras profesionalumas.

„Įdomu tai, jog visos moterys išsibarstė gamtoje, visos atrado tinkamiausias tapymui vietas ir dirbo... tyloje. Aš netikėjau, kad joms pavyks tiek laiko prabūti tyloje, nes juk visada norisi pasikalbėti. Tačiau pavyko. Kai žiūrėjau į moteris, fotografavau jas kūrybiniame procese, supratau, jog dieviškas malonumas yra žiūrėti į tapančius žmones. Nesvarbu, ar tai suaugę, ar tai vaikai, apima tokia palaiminga būsena, atrodo, nusiramini ir pasaulis tampa gražesnis“, – įspūdžiais dalijosi L. Rūgytė.

Klubo vadovė Aurelija Grinkevičienė pasakojo, kad tuoj pat po plenero, neištvėrusi moterų nutapytų darbų nuotraukas įdėjo į socialinį tinklą „Facebook“ , čia juos iškart pastebėjo L. Eringienė. Bibliotekos darbuotoja ir paskatino moteris surengti parodą.

„Iš tikrųjų mūsų plenerui pasitaikė labai puikus oras – po visų vėsių rugpjūčio dienų buvo pati šilčiausia diena. Oras ir nuotaika mus puikiai nuteikė. Beje, per klubo gyvavimo laikotarpį išbandėme visokias veiklas. Manau, kad šis pleneras – tikrai ne paskutinis“, – kalbėjo A. Grinkevičienė.

Vėliau renginys persikėlė į trečiajame bibliotekos aukšte esančią salę, kur atėjo metas poezijos valandai. Savo eiles į renginį susirinkusiems žmonėms skaitė aktorius bei poetas Povilas Kulvinskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.