Pristato trejus metus brandintą muzikinį fotoalbumą

reckus
Nuotr. Iš Sintautų kilusio Lenono Rėčkaus naujajame albume pateikiami kūriniai, kuriuos anksčiau kūrėjui buvo tiesiog nedrąsu rodyti.

Elektroninės muzikos kūrėjas, iš Sintautų kilęs Leonas Rėčkus, muzikinę veiklą pateikiantis slapyvardžiu Napo, pristato 35 kūrinių kompiliaciją „Too Fusty“.
 
Visus juos galima išgirsti specialiai tam sukurtoje svetainėje www.toofusty.com. Muzikos rinkinys brendo trejus metus – pirmoji kompiliacija „Fusty“ buvo išleista dar 2012-aisiais.

„Pastaruoju metu imu suprasti, kad turiu didelę ydą nuvertinti savo kūrybą, jos reikšmę suprantu tik po ilgo laiko, kūriniams dulkant ir skaičiuojant ne pirmus metus. Panašiai nutiko ir su pirmąja kompiliacija. Pavadinimai „Fusty“ bei „Too Fusty“ tą ir reiškia – sugedę, nebetekę savo prasmės, užmiršti. Angliško žodžio „fusty“ skambumas visiems kūriniams suteikė net savotišką ironišką žavesį, išryškindamas jų grubumą ir neužbaigtumą kaip viso leidinio pagrindą. Tai verčia ne tik mane, bet ir klausytojus atsigręžti į savo drovumą, impulsų sulaikymą, kuomet kažkas užslopinto galų gale vis tiek pasirodo, galbūt net su nauja, gaivališka energija“, – mintimis dalinasi Leonas Rėčkus.

Pasak jo, kūriniai nebuvo specialiai kurti būtent šiam formatui – visi jie išleisti kartu, nes anksčiau juos viešinti atrodė nedrąsu, neverta.

„Tačiau šįkart norėjau akcentuoti kūrinių fragmentiškumą. Kartu su Ugne Balčiūnaite (jos kurtas šriftas „Cluster“ panaudotas pirmą kartą) kūrėme mozaikišką viršelį, jame atskiri kvadratai simbolizuoja atskirus kūrinius. Igno Strimaičio kurtoje interneto svetainėje šis paveikslas įgavo interaktyvią prasmę. Savotiškas muzikinis fotoalbumas, tiesiogiai perteikiantis mano, kaip kūrėjo, viziją”, – apie kūrybinį procesą pasakoja Napo.

Sostinės muzikinėje scenoje nuo paauglystės grojantis Leonas Rėčkus-Napo šiuo metu daugiausia kūrybinės energijos atiduoda alternatyvaus roko grupėje „Abudu“. Ankstesni jo darbai – kompiliacijoje „Ritmo Kovos IV“ išleistas kūrinys „Particles Scattered“ (2015 m.), albumas „Improving Ourselves“, 2014-ųjų lapkritį pasirodęs „Bandcamp“ platformoje, bei Jungtinės Karalystės leidybinės kompanijos „Senseless Records“ išleistas „Close and Narrow EP“ (2014 m.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.