Prie miesto žaliaskarės sužibo ir Kalėdų eglučių alėja

eglutes iziebimas
Nuotr. Šeštadienį miesto skveras tapo žibančiu miestu, kuris šakiečius ir miesto svečius džiugins visą Kalėdų laikotarpį.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praeitą šeštadienį visą Šakių miesto skverą užpildžiusi minia stebėjo, kaip kylant į dangų fejerverkams pagal Kalėdų Senelio ir miesto vadovų komandą užsižiebė Kalėdų eglė. Skvere sutvisko girliandomis išpuošti medžiai bei 17 originaliai papuoštų įmonių eglučių.

Šiemet ant žaliaskarės nutūpė Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinių ir jų mokytojų Audronės ir Algimanto Vorevičių pagaminti balti angelai, žvaigždės ir kiti dangaus šviesuliai bei ateinančių metų simbolis – gaidys.

Nors šeštadienį dulksnojo lietus, jis neišgąsdino Šakių „Žiburio“ gimnazijos merginų choro atlikėjų bei mažųjų nykštukų, Šakių kultūros centro vaikų pop muzikos grupės „Šmiki šmaki“ dainorėlių, kurie susirinkusiems dovanojo puikų kalėdinių dainų koncertą. Vėliau visus gerai nuteikė ir grupė „Drovuoliai“ iš Molėtų.

Dargana neištirpdė ir atvykusio Kalėdų Senelio, kurį besniegiais keliais atgabeno Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai, tad jis visiems linkėjo saugių švenčių.

Artėja pats svarbiausias momentas – eglės įžiebimas. Į sceną kviečiami Šakių seniūnas Dalius Jasevičius bei savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einanti pavaduotoja Inga Cibulskienė – suskamba kariliono varpai, dangų nušviečia fejerverkai – sužimba Šakių miesto žaliaskarė.

„Nors šiandien oras visai neprimena žiemos, bet manau, kad visų jūsų širdyse – artėjančių švenčių laukimas. Todėl linkiu sulaukti pačių gražiausių metų švenčių – šv. Kalėdų“, – kalbėjo Šakių miesto seniūnas ir padėkojo sintautiškiui Antanui Stepulaičiui, kuris užaugino ir miestui padovanojo eglę, kuriai 31 metai.

„Čia jaučiamas tikras artėjančių Kalėdų laukimas, todėl visiems linkiu stiprybės, sveikatos, meilės ir užuojautos vieni kitiems. O ateinantys metai lai būna dar geresni nei šie,  tikiuosi, kad prie šios eglės per Naujuosius metus susirinks dar daugiau žmonių“, – kalbėjo eglę užauginęs sintautiškis.

Tą vakarą miesto skveras tapo kitoks – čia stovintys medžiai taip pat nušvito baltomis girliandų švieselėmis, o aplinkui didžiąją eglę išsidėstė net 14 įstaigų 17 originalių eglučių: Šakių kultūros centras eglę pagamino iš 2 tūkst. plastikinių maišelių, Šakių „Varpo“ mokykla papuošė net keturias eglutes, MB „Laraga“ eglutę pagamino iš žaliai nudažytų automobilių padangų, o Šakių moterų klubo eglutės žaisliukais tapo... balti bateliai. Prie šios pirmą kartą Šakių kultūros centro organizuotos akcijos su savo gamybos eglute prijungė ir Šakių rajono laikraštis „Draugas“.

Su Kalėdų eglės įžiebimu Šakių kultūros centro darbuotojų iniciatyva atsirado dovanų namelis, į kurį visą kalėdinį laikotarpį gyventojai kviečiami atnešti dovanėlių mažiau pasiturinčių šeimų vaikams ar našlaičiams, augantiems vaikų globos namuose. Dovanėlių namelis iki gruodžio 21 d. visų lauks Šakių kultūros centre. Šios akcijos sumanytojai tikisi, kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad kažkieno Kalėdų šventės taptų gražesnės, jaukesnės.

Šviečiančios instaliacijos papuošė ir pagrindines Šakių miesto gatves, startas šventėms duotas, belieka sulaukti gražių snieguotų šv. Kalėdų ir Naujųjų metų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.