Gaidžio metais gimę kraštiečiai tiki, kad sėkmę sau kalsimės patys

paulauskas modestasSima KAZARIAN

Artėja naujieji – Ugninio Gaidžio metai. Tradiciškai kalbiname žinomus po šiuo ženklu gimusius kraštiečius ir teiraujamės, kokie jiems buvo praėjusieji metai, ko norėtų palinkėti ateinančiais.

Legendinis Lietuvos krepšininkas Modestas Paulauskas sako, kad praėjusieji metai jam buvo geri. „Su amžiumi visi metai darosi panašūs vieni į kitus. Džiaugiuosi, kad mano šeimoje yra gera atmosfera, todėl visa kita irgi yra gerai“, – teigė M. Paulauskas, kuriam pagrindinė vertybė šeima.

„Jei šeimoje smagu, tai ir nuotaika gera, ir darbai puikiai sukasi“, – sakė jis.

Krepšininkas labai džiaugiasi savo žmona, kuri namuose sukuria puikią nuotaiką.

„Gyvenam kartu jau 20 metų ir man kaskart gera sugrįžti į namus. Esame atradę tą aukso vidurį“, – teigia jis.

Krepšininkas netiki horoskopais ir jų neskaito.

„Aš manau, kad pats žmogus savo likimo kalvis, – teigė M. Paulauskas, save apibūdinantis kaip tvirtą žmogų. – Aš, kaip ir visi sportininkai, esu užsigrūdinęs. Mes tampame tvirti, nes sportininko gyvenimas yra kaip kova už būvį, džiunglės. Turi pats viską įrodyti. Kelias ne tik tiesus ar vingiuotas, bet ir pilnas duobių. Svarbiausia, kad sugebi iš jų išlipti.“

M. Paulauskas Naujųjų metų proga visiems norėtų palinkėti taikos pasaulyje.

„Dabar pradeda braškėti pasaulis, Europa, todėl norisi tikėtis, kad situacija bus suvaldyta. Linkiu, kad visi būtų sveikesni, laimingesni ir kad nė vienoje šeimoje nebūtų nepritekliaus“, – sakė M. Paulauskas.


kasperaviciene gintareLietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos socialinei darbuotojai Gintarei Kasperavičienei praėję metai buvo darbingi.

„O tai reiškia, kad geri, nes buvau reikalinga. Naujos patirtys, todėl turėjau galimybę mokytis“, – teigė ji.

G. Kasperavičienė horoskopais netiki ir jų neskaito. Išgirdusi per radiją išklauso, bet tuoj pamiršta ir jais tikrai nesivadovauja.

„Gyvenime man didelė vertybė yra tikėjimas. Jei sekmadienį neapsilankau bažnyčioje, visą savaitę jaučiuosi lyg alkana, nepamaitinusi savo sielos... Tikėjimas formuoja mano vertybes, kuriomis stengiuosi vadovautis kasdien“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, ar jos charakteris primena apibūdinamus, rašomus po gimusiais Gaidžio metais, G. Kasperavičienė teigia, kad yra marga, kaip ir priklauso Gaidžio metais gimusiam žmogui.

„Savyje turiu daug visokiausių spalvų...“ – sakė G. Kasperavičienė.

2017-aisiais metais ji linki visiems būti su Dievu, tikėjimu.

„O pati geriausia malda yra pasikeitęs elgesys... Taigi mokykimės, klyskime, atleiskime, keiskimės, ir mylėkime!“ – kvietė pašnekovė.


augustaitis vykintasVisuomenininkas Vykintas Augustaitis teigia, kad 2016-ieji jam buvo sugrįžimo į save, ramių emocijų metai.

„Toks jausmas, kad kažkas kitas gyvena mano gyvenimą, o aš tik jame dalyvauju. Tiksliau pasakius – krutu, o rezultatas daugiau priklauso ne nuo manęs, o, pavyzdžiui, nuo oro. Džiaugiuosi, kad kai kas pavyko padaryti. Labiausiai viešai matomi buvo vainikėlių girlianda per Jonines ir plaukiojanti scena dūdorių koncertui Šakių ežere“, – prisiminė V. Augustaitis.

Pašnekovas teigia, kad horoskopams jo galvoje nėra tuščios vietos, o savo gyvenime jis vadovaujasi principu: duoda – imk, muša – bėk.

„Išmokau be baimės, su dėkingumu priimti tai, ką man duoda: idėją ar kokią labdarą. Jeigu idėją duoda man, tai privalau jai paklusti, nors atrodo, kad tai visai nenaudinga man pačiam“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, ar jo charakteris atitinka spalvingą, puošniom plunksnom pasidabinusį gaidžio būdą, V. Augustaitis teigė, kad save vertinti sunku.

„Lengviau atsakyti, kad nesu cholerikas, o kiti trys tipai – sangviniko, flegmatiko ir melancholiko – man iš dalies tinka. Mėgstu permainas, bet stresinėse situacijose dažnai darau klaidų. Šaipausi iš stereotipinio mąstymo, tačiau ir pats dažnai įsikirtęs laikausi primityvių, dažnai paties susigalvotų tikrovės supaprastinimų. Sunku suprasti, kodėl žmonės Lietuvoje tokie uždari“, – sakė pašnekovas.

V. Augustaitis juokaudamas sau ir kitiems ateinančiais metais linki įsimylėti.

„Gaidžio metams tinka liaudiškas posakis: „Prisigėriau kaip gaidys, o kas mane pabaidys? Nei pačios, nei marčios, o kas mane pakočios?“ Jeigu rimtai, tai linkiu saugotis puikybės, pavydo. Pavydas giliai įsišaknijęs mumyse, bet galima nekreipti į jį dėmesio, t.y. jo neauginti. O su puikybe reikia nuolat kovoti . Pirmiausiai savo kalboje venkime vartoti žodį „aš“. Politikai vietoje „aš“ dažniau turėtų sakyti „mes“, – pastebėjo visuomenininkas.


vasaitiene rimaZanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė teigė, kad nueinantys metai buvo kaprizingai užsispyrę, vis siuntė išbandymus darbais ir kantrybe.

„Rodos, išlipai iš vieno rūpesčio, o ant slenksčio jau stovi kitas, bet atkaklumu ir užsispyrimu įveikėme visa tai. Galiu išdidžiai sakyti – metai buvo kupini netikėtumų, atradimų. 2016 m. atšventėme Zanavykų muziejaus atkūrimo 30-ties ir savo vyresniosios dukros  20-ties metų jubiliejus. Sėkmingai įgyvendinome keletą projektų, naujais eksponatais papildėme ir rėmėjams padedant atnaujinome Religijos ekspoziciją. Išleidome mokslinę bibliografiją „Zanavykų krašto metaliniai kryžiai“. Muziejuje vyko  daug renginių. Einama tikslo link, kad muziejus pamažu taptų šviečiamosios-kultūrinės veiklos židiniu“, – teigė R. Vasaitienė.

Moteris teigia, kad jai didžiausia vertybė šeima.

„Neįsivaizduoju gyvenimo be jos. Visi esame pratę prie aktyvaus gyvenimo ritmo, kokį gyvename dabar. Nesame sėslūs žmonės, labiau – aktyvūs. Vyras žino mano būdą, charakterį, jog net ir būdama namuose negalėsiu nusėdėti vienoje vietoje. Darbas ir namai – du atskiri dalykai. Vertybės – viena svarbiausių  žmogaus kompetencijos sričių. Manau, kad kompetencija apima patirtį, įgūdžius ir žinias, dažnai ir tam tikras asmenines  savybes. Aš vedu komandą, kuriai keliami aukšti moralės, darbštumo ir atsakomybės reikalavimai, labai svarbu meilė ir pagarba žmogui – šiomis vertybėmis visada vadovaujuosi pati“, – teigė R. Vasaitienė.

Horoskopais R. Vasaitienė netiki ir negaišta laiko nervindamasi dėl nelabai pagrįstų spėliojimų: „Jeigu jau kartais pasitaiko juos perskaityt, tai išsirenku tik geriausias pranašystes ir tikiu, kad bet kuriuo atveju man jos turi nutikti. Tačiau tarp kitų žmonių atskiriu savo ženklo žmones.“

Paklausta, kokie charakterio bruožai jai būdingi, R. Vasaitienė teigė, kad pačiai sunku pažvelgti į save iš šalies.

„Manau, kad esu  pozityvus žmogus, stengiuosi visame įžvelgti gerąją pusę.  Esu pareiginga, darbšti, turinti daug ir įvairių idėjų ir pakankamai energijos joms įgyvendinti. Jei jau imuosi kokios veiklos – atiduodu visą širdį, manau, kad esu  užsispyrusi maksimalistė, darboholikė. Nebijau rizikuoti, stengiuosi savo darbą atlikti kruopščiai, atsakingai ir visada iki galo. Ir tai, kad aš esu gimusi po Avino ženklu, labai atitinka: avinai dievina darbą ir dirba su malonumu. Po Avino ženklu gimęs žmogus yra pilnas optimizmo, entuziazmo ir energijos. Tai apsigimęs lyderis, linkęs diktuoti savo taisykles, o ne prisitaikyti prie aplinkybių. Užsispyręs Avinas, pasitelkęs savo kūrybingumą ir intuiciją, gali įveikti visas kelyje sutiktas kliūtis... va čia mano“, – šypsosi R. Vasaitienė.

Sau ir visiems R. Vasaitienė nori palinkėti geros sveikatos, sumanymų įgyvendinimo: „Tikiu, kad sugebėsime nepaskęsti smulkmeniškuose sprendimuose, visi turėsime daugiau pakantumo, tolerancijos kitaip manantiems. Tikiu, kad tik nuoširdžiai ir kartu dirbant galima nuversti kalnus. Manau, kad kiekvienas žmogus yra savo likimo kalvis, tad kitų metų sėkmė priklauso nuo išsikeltų tikslų ir užsispyrimo jų siekti. Pati planuoju ir ateityje aktyviai dalyvauti įvairiose veiklose, įgyvendinti naujas idėjas ir sumanymus. Svarbiausia, kad visi būtume sveiki, o kai yra gera sveikata, tuomet ir sunkumai ne taip prislegia. Norėčiau visur matyti daugiau sutarimo, šilumos, supratimo, pagarbos. Linkiu geros, tikros, nuoširdžios  nuotaikos. Kai norisi visam pasauliui šypsotis ir nebijoti pasakyti – esu gera žmona, mama ir laiminga moteris.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.