Apdovanojo konkurso nugalėtojus

Vakar Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko iškilmingi iniciatyvos „Švarių rankų šokis 16“ apdovanojimai. Tarp nugalėtojų – Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ auklėtiniai, kuriuos paruošė rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Justė Šilingė.

Praėjusį rudenį, jau penktus metus iš eilės, prie iniciatyvos prisijungė darželinukai, pradinių klasių moksleiviai ir jų šeimos iš visos Lietuvos. Konkurse dalyvavo 195 ugdymo įstaigų atstovai. Konkurso dalyviams reikėjo sukurti originalų šokį, jį nufilmuoti ir, įkėlus į interneto svetainę youtube.com, nuorodą atsiųsti į Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrą (ULAC). Per penkerius metus ši iniciatyva subūrė per 25 tūkst. vaikų, kuriuos suvienijo bendras tikslas – mažieji mokėsi taisyklingai plauti rankas bei susipažino su kosėjimo etiketo judesiais.
 
„Visi konkurso dalyviai pasirodė šauniai, tačiau svarbiausia, kad mažiesiems rankų plovimo procesas tapo ne prievole, o nuotaikingu žaidimu. Nuolat kartojami ir nuotaikingai atliekami judesiai didina tikimybę, jog vaikai greičiau įsisavins informaciją ir jos greitai neužmirš“, – sakė ULAC direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Kaip ir kasmet, visiems dalyvavusiems kolektyvams buvo įteikti padėkos raštai, šauniausiųjų laureatų iš dešimties ugdymo įstaigų laukė išskirtinės dovanos, kuriomis rūpinosi ULAC bičiuliai.

Iniciatyvos nugalėtojus – per šimtą vaikų, jų auklėtojus bei tėvus – sveikino ULAC kartu su Sveikatos apsaugos ministerija bei Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.