Nacionalinis diktantas labiausiai sudomino moksleivius

diktantas
Nuotr. Šakių gimnazistai diktantą rašė trijose skirtingose Šakių viešosios bibliotekos salėse.


Penktadienį visoje Lietuvoje ir už šalies ribų jau dešimtą kartą rašytas Nacionalinis diktantas. Šakiuose juo labiausiai susidomėjo moksleiviai.
 
Šįmet buvo rašytas Alvydo Šlepiko tekstas „Bedugnė“, jį per LRT radiją skaitė diktorius Marijus Žiedas. Šakiuose diktantą žmonės buvo kviečiami rašyti Šakių viešojoje bibliotekoje. Čia prie akcijos prisijungė 12 bibliotekininkių ir gausus būrys Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių, kurie diktantą rašė trijose skirtingose salėse. Būtent moksleiviai, kaip pastebėjo diktanto organizatorė ir savivaldybės kalbos tvarkytoja Rimutė Grušienė, ir parodė didžiausią susidomėjimą renginiu. Tradiciškai nemažai rašančių būna ir Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre. Ne išimtis ir šie metai. Aktyviai Nacionalinį diktantą rašė ir Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras, kitos ugdymo įstaigos. Pasak organizatorės, tikslaus skaičiaus fiksuoti nereikia, kiekviena mokykla prisijungia savarankiškai, bet manoma, jog rašančių moksleivių buvo apie 100.

Šie metai išskirtiniai ne tik tuo, kad diktantas jubiliejinis, bet ir tuo, kad jis rašytas ne šeštadienį, kaip anksčiau, o penktadienį. Rengėjai taip tikėjosi pritraukti didesnį būrį susidomėjusių piliečių.

Visų konkurso dalyvių rašto darbai išsiųsti į Vilnių, kur juos tikrins lietuvių kalbos ekspertų komisija. Geriausieji bus pakviesti į balandžio antrąjį savaitgalį vyksiantį finalą, kuriame paaiškės raštingiausias Lietuvos pilietis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.