Paaiškėjo „Tramtatulio 2017“ rajoninio turo nugalėtojai

tramtatulis
Nuotr. Jauniausioji „Tramtatulis 2017“ rajoninio turo nugalėtoja – ketverių metukų Mėta Kazarjan (vadovė Asta Grigaitienė).


Antradienį Zanavykų muziejuje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis 2017“ Šakių rajono turas, kuriame dalyvavo 25 moksleiviai.
 
Šiųmetis konkursas skirtas Piliakalnių ir Tautinio kostiumo metams paminėti, o jo tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius folkloro atlikėjus (dainininkus, muzikantus, pasakotojus).

Iš A grupės (3–6 m.) į antrąjį regioninį turą, kuris vyks Prienuose kovo 31 d., pateko šešiametis Einius Tarvydas (vadovė Nida Šimanauskienė), atlikęs pasakojamosios tautosakos kūrinius, ir ketverių metukų Mėta Kazarjan (vadovė Asta Grigaitienė), kuri visus sužavėjo padainuota liaudies daina. Iš B grupės (7–10 m.) į antrąjį etapą pateko dvi polkas kanklėmis sugrojusi septynerių metų Gustė Tamašauskaitė (vadovė Audronė Adomaitienė) bei dvi Rimos Vasaitienės mokinės, atlikusios pasakojamosios tautosakos kūrinius, – devynerių metų Žemyna Vasaitytė ir dešimtmetė Austėja Undraitytė. C grupėje (11–14m.) labiausiai pasisekė pasakoriui vienuolikmečiui Liutaurui Mureikai (vadovė R. Vasaitienė) ir keturiolikmetei kanklininkei Ugnei Naujokaitytei (vadovė Nijolė Černevičienė).

Iš D grupės (vyriausiųjų – 15–19 m.) dalyvių į antrąjį turą komisijos sprendimu pateko liaudies dainą padainavusi šešiolikmetė Simona Sprainaitytė (vadovė N. Černevičienė) bei du pasakoriai – penkiolikmetis Paulius Kardauskas (vadovė Laima Kajokaitė-Balčiūnienė) ir devyniolikmetė Agnė Simanavičiūtė (vadovė Jolanta Laurinaitienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.