Šakiuose – dviguba teatrų šventė

teatras
Nuotr. Dvi dienas trukusioje teatrų šventėje buvo parodyti devynių rajono mėgėjų teatrų kolektyvų bei Griškabūdžio kultūros centro jaunimo mėgėjų teatro ir Šakių „Varpo“ dramos studijos pasirodymai.


Kovo 24–25 dienos Tarptautinės teatro dienos proga rajone buvo skirtos mūsų rajono mėgėjų teatrams, jų kolektyvams ir pastatytiems spektakliams, į kuriuos taip noriai eina žmonės. Penktadienį buvo švenčiamas tradicinis renginys „Zanavykai visada kartu“, o šeštadienis buvo skirtas jaunimo teatro dienai.
 
Pirmąją dieną visą puokštę nepakartojamų ištraukų iš geriausių spektaklių žiūrovams padovanojo Lukšių, Kriūkų, Plokščių, Griškabūdžio, Kudirkos Naumiesčio, Lekėčių ir Zanavykų mėgėjų teatrai. Režisierė, Zanavykų teatro vadovė Gražina Guzovijienė pasakojo, kad mūsų rajono gyventojai tikrai turi kuo džiaugtis ir didžiuotis, mat esame turtingi teatrų, kurie veiklūs ir niekad nepavargsta.

G. Guzovijienės pasiteiravus, kokius laikus dabar išgyvena mėgėjų teatro kolektyvai, ši atsakė, kad veiklos ir pasirodymų kaip niekad daug, tad ir atsipūsti nėra kada. Beje, daugiau mažiau beveik visi rajone veikiantys mėgėjų teatrai skaičiuoja jau 14, 20 ar net daugiau gyvavimo metų.

Šventėje visiems pasigėrėjimą kėlė ir ją vainikavo naujai atgimusio Gelgaudiškio mėgėjų teatro suvaidinta Vlado Braziulio komedija „Burtininkė“. Šį spektaklį buvo pastačiusi šviesios atminties kultūros darbuotoja, režisierė Zita Gerulaitienė, o dabar į rankas vairą perėmė Edgaras Pilypaitis. Renginyje režisierės ir kitų Anapilin iškeliavusių ir savo gyvenimą teatrui paskyrusių žmonių atminimas buvo pagerbtas tylos minute.

Šeštadienį Priekulėje vyko respublikinė mėgėjų teatrų šventė „Tegyvuoja teatras“, kurioje apdovanoti buvo ir dviejų mūsų rajono teatrų atstovai, tad renginio išvakarėse nepamiršta jų pasveikinti.

Lekėčių teatre vaidinantis Gintaras Urbanavičius respublikinėje šventėje buvo apdovanotas už geriausią epizodinį dvasinio vadovo vaidmenį spektaklyje „Naujieji kitaip“. Zanavykų teatro aktorei Elvyrai Sakalauskienei tame pačiame renginyje įteiktas apdovanojimas už geriausio epizodinio senolės vaidmens atlikimą spektaklyje pagal Žemaitės apsakymą „Budynė“.

Tiesa, kasmet rajone organizuojamas respublikinis komedijų festivalis „Juokiasi zanavykai“. G. Guzovijienė pasidžiaugė, jog šiemet iš Kultūros tarybos jam skirtas 5 tūkst. eurų finansavimas.

Antrąją dieną, kuri buvo skirta jaunimo teatrams, scenoje pasirodė Griškabūdžio kultūros centro jaunimo mėgėjų teatras ir Šakių „Varpo“ dramos studija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.