Šakiečiai susibūrė dėl kilnaus tikslo

sedbariene renginys
Nuotr. Všį „Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė įteikė prisiminimo dovanėles bei padėkos raštus  savo darbais prisidėjusiems prie jų veiklos organizavimo bei vystymo.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Tam, kad Šakiuose Juliaus ir Giedrės Šedbarų įkurta VšĮ „Namai visiems“ galėtų vykdyti visas numatytas veiklas, neužtenka tik geradarių, nupirkusių namą Birutės gatvėje, indėlio. Tad praėjusį penktadienį Šakių kultūros centre „Jaunystė“ surengtas bene pirmasis rajone labdaros renginys, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos tiek namo remontui, tiek labdaros valgyklos įrengimui.

Labdaros valgyklos veikla Šakiuose skaičiuojama nuo 2013+m. birželio. Tuomet entuziastingai nusiteikę J. ir G. Šedbarai panoro maitinimo paslaugą teikti maždaug 15 žmonių, tačiau norinčių gauti šiltą dubenį sriubos greitai pradėjo daugėti. Šiandien, kaip ir dėmesį renginio metu atkreipė Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, Šakių socialinis gyvenimas be valgyklos neįsivaizduojamas. Čia kasdien užsuka apie 100 šakiečių, kurie ne tik maisto gauna, bet ir pabendrauja, sutinka tokio paties likimo žmones, labdaros pasirenka.

„Pagrindinis ir jautriausias Juliaus ir Giedrės bruožas – jie neskirsto žmonių. Prie jų glaudžiasi tie, kurie neturi kur nueiti, neturi su kuo pabendrauti, prie ko prisiglausti“, – kalbėjo L. Pocevičiūtė.

Galimybe būti kartu ten, kur vyksta geri ir gražūs darbai, džiaugėsi ir savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis, tarybos narys Mindaugas Tarnauskas.

Scenoje pasirodė ir savanorės Rita, Onutė, Danutė ir Odeta, kurios aukodamos savo laiką dirba labdaros valgykloje, padeda sutvarkyti patalpas, gamina sriubą. Joms susirinkusieji negailėjo aplodismentų. Pačios savanorės džiaugėsi, kad yra reikalingos ir kalbėjo, kad gerus darbus reikia daryti šiandien, ne rytoj.

Neatlygintinai renginyje koncertavo ir atlikėjai Sasha Song bei Neringa Nekrašiūtė, raginę visus Zanavykų krašto žmones susitelkti bendram tikslui ir prisidėti prie valgyklos įrengimo. Pasirodymu džiugino ir renginį papuošė Meno mokyklos šokėjų kolektyvas, vadovaujamas Aušros Butkauskaitės-Sederevičienės ir Justės Lukauskienės. Į sceną žengė ir Lukas, kuris lankosi labdaros valgykloje, tačiau prikalbinti daugiau žmonių pasisakyti apie valgyklos poreikį nepavyko. G. Šedbarienė kalbėjo, kad ne vienam prireikia nemažai laiko, kol jis išdrįsta praverti pačios labdaros valgyklos duris, tad ką jau kalbėti apie viešą kalbėjimą.

„Namų visiems“ direktorė prisiminė, kad per visą laikotarpį buvo ne vienas momentas, kai jai pačiai sviro rankos ir kartojo sau, kad daugiau nebetęs labdaringos veiklos, tačiau žmonių dėkingumas, kaip sakė G. Šedbarienė, atperka viską ir skatina judėti tolyn.

Tad tikriausiai to užsispyrimo ir judėjimo sužavėti, patikėję daromų darbų prasme vieni geradariai ir nupirko namą Birutės gatvėje, kur planuojama įrengti ne tik valgyklą, bet visą labdaros centrą. Renginio metu trumpai buvo pristatyta vizualizacija, kaip galėtų atrodyti patalpos, tačiau iki galutinio tikslo reikės ne tik lėšų, bet ir darbo įdėti.

Renginio metu buvo paaukota 1200 eurų, tačiau prisidėti buvo galima ne tik renginio metu. Tad iš viso buvo surinkta 3940 eurų.

„Tai puiki pradžia paramos centro remonto darbams pradėti. Ir nors iki tikslo dar trūksta nemažai, tačiau mes tikime, kad Zanavykų kraštas susivienys ir mūsų vizijos padėti Šakių krašto žmonėms taps realybe“, – tikino G. Šedbarienė.

Ji viliasi, kad visiems suvienijus  pastangas „Namai visiems“ taps jaukiais namais, į kuriuos galės užsukti kiekvienas.

Renginio pabaigoje Všį „Namai visiems“ direktorė įteikė prisiminimo dovanėles bei padėkos raštus visiems, kurie savo darbais prisidėjo prie jų veiklos organizavimo bei vystymo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.