Dešimt metų gražių ir prasmingų darbų

neigalieji10
Nuotr. Gimtadienio proga centro lankytojai pasipuošė tautiniais rūbais, subūrė kapelą ir susirinkusius džiugino savo pasirodymu.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Balandžio 28 d. Šakių evangelikų liuteronų bažnyčia vos talpino norinčius pasveikinti sutrikusio intelekto žmonių dienos užimtumo centro darbuotojus bei lankytojus, mininčius dešimties metų veiklos sukaktį.

Sutrikusio intelekto žmonių dienos užimtumo centras prie VšĮ „Šakių vaikų globos namai“ įsteigtas 2007 metais. Patalpas įrengė savanoriai iš Vokietijos. Šiuo metu centrą lanko iki dešimt žmonių, su kuriais dirba socialinės darbuotojos Kristina Riaubė, Ingrida Jomantė bei dvi savanorės. Dienos užimtumo centre didžiausias dėmesys yra skiriamas savarankiško gyvenimo įgūdžių formavimui, darbuotojai padeda negalią turintiems asmenims integruotis į visuomenę.
Kuo gyvena centro lankytojai, visi šventės dalyviai galėjo pamatyti nuotraukose: čia akimirkos iš dalyvavimo įvairiuose renginiuose, parodose ir mugėse, aplankytų vietų vaizdai, pastatytų spektaklių fragmentai. Centro lankytojų padaryti rankdarbiai buvo eksponuojami ir šventės metu surengtoje parodoje.

„Mes labai norime padėkoti dienos užimtumo centro direktoriui kunigui Virginijui Kelertui, nes jo iniciatyva ir dideliu noru padėti buvo įkurtas šis centras sutrikusio intelekto žmonėms. Tai būtent ta vieta, kur negalią turintys žmonės, jų šeimos nariai gali rasti sau įvairiausios veiklos, gauti visokeriopą pagalbą, save parodyti bei pasisemti stiprybės kasdieninio gyvenimo rūpesčiams įveikti“, – dienos centro vardu kalbėjo socialinė darbuotoja K. Riaubė.

Na, o gimtadienio šventei aštuoni centro lankytojai pasipuošė tautiniais rūbais, subūrė kapelą ir atliko linksmą kūrinį – trepsėjo ir suko ratelį. Be to, parodė improvizaciją pagal K. Donelaičio „Metų“ „Pavasario linksmybių“ ištrauką. Pasirodymo metu centro lankytojai kartu su darbuotojomis Ingrida ir Kristina skraidė lyg varnai, ropojo tarsi vabalai ir šokinėdami džiaugėsi. Taip pat padėkojo muzikantui Vladui Ratkevičiui, kuris padėjo pasirengti pasirodymui.

Šventėje dalyvavo ir Vokiečių Brunlos parapijos bendruomenė, su kuria ne vieną dešimtį metų palaiko ryšius VšĮ „Šakių vaikų globos“ namai direktorius, evangelikų liuteronų kunigas V. Kelertas. Svečiai iš Vokietijos šakiečiams dovanojo savo giesmes bei įteikė didelę dėžę dovanų – saldumynų ir įvairių priemonių užsiėmimams.

„Kai dideli ir maži, silpni ir stiprūs žmonės susitinka ir veikia bei būna kartu, tuomet daugelis neįmanomų dalykų tampa įmanomais, o kas atrodo nepasiekiama, tampa pasiekiama, išmoko mus šypsotis, ranką vienas kitam ištiesti. Tą patį darė ir Jėzus, tapęs žmogumi, – sėdėjo už vieno stalo su žmonėmis ir šiandien kviečia visus prie vieno stalo sėsti“, – kalbėjo kunigė Steffi Stark, ji palaimino susirinkusius tolimesnei gyvenimo kelionei ir padėkojo žmonėms, kurie savo laiką skiria šiam kilniam darbui.

Buvo dar daug padėkos žodžių ištarta centro darbuotojams, savanoriams. Visiems centro lankytojams V. Kelertas įteikė padėkos raštus ir dėkojo už nuoširdų bendravimą, šviesą, kurią kiekvienas centro lankytojas suranda savyje ir padeda ją įžiebti kituose. Savo skambiomis dainomis visus susirinkusius sveikino Mamų ir dukrų kvartetas, kiti likimo draugai bei bičiuliai.

Kaip teigė pasveikinti atėjęs rajono savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis, simboliška, kad šventė vyksta bažnyčioje, kryžiaus akivaizdoje. Kvietė Viešpaties rankomis apglėbti tuos, kuriems reikia meilės, šilumos ar pagalbos. Dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie centro įkūrimo, pasiaukojamai dirba dabar ir kuria centro ateities planus. Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė taip pat pasidžiaugė, kad VšĮ „Šakių vaikų globos namai“ prieš dešimt metų sutiko prie savo įstaigos steigti dar ir sutrikusio intelekto žmonių dienos užimtumo centrą.

„Manau, kad šis sprendimas pasitvirtino, matome, kad šiandien čia išvystyta labai graži veikla, centrą lankantys žmonės kūrybiški, teatrališki, drąsiai keliauja po šalį. Šiandien galime tik pasidžiaugti čia dirbančių darbuotojų, savanorių atsakingu darbu ir centro lankytojais, nes jūs įnešat indėlį į bendrą rajono žmonių su negalia gyvenimą“, – kalbėjo vedėja.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.