Besiruošiant artėjančiai Šakių miesto šventei

myliu sakius
Nuotr. Renginio simboliu tapusį „Aš myliu Šakius“ logotipą organizatoriai ragina panaudoti kaip puošybos elementą.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Liepos 6–8 d. šakiečiai skirs savo mylimo miesto šventei. Tris dienas truksiančios miesto šventės sūkuryje pramogų ar kažką artimo atras tiek mažas, tiek didelis miesto gyventojas ar svečias.

Ne pirmą dešimtmetį Šakiuose vykstanti miesto šventė turi savas tradicijas ir papročius, tačiau kiekvienais metais būna kažkuo skirtinga. Miesto šventę organizuojančio Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius papasakojo, kaip turėtų atrodyti šiųmetinė, tris dienas truksianti šventė.

„Šių metų miesto šventė bus pradedama Liepos 6-ąją Tautiškos giesmės giedojimu. Vėliau J. Lingio parke bus rodomas kino filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“. Liepos septintąją startuoja kasmetinis mūsų renginys „Penktadieniniai liepos vakarai“, kuris gražiai įsilies į miesto šventės renginių gausą. Penktadieniniuose vakaruose taip pat bus rodomas kino filmas, o vėliau ateis laikas zumbai. Trečioji šventės diena, manyčiau, įspūdinga tuo, kad Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje vyks Šakių kultūros centro choro „Lituanica“ koncertas, po kurio nuo šios bažnyčios startuos įmonių, įstaigų, organizacijų eisena, prie kurios raginame prisijungti visus miestelėnus. Trečiąją dieną vyks ir oficialus šventės atidarymas, po kurio miesto gyventojus ir svečius džiugins trijų valandų tarptautinio vaikų ir jaunimo tautinių šokių grupių festivalio „Ievaro tiltu“ koncertas, kuriame dalyvaus atlikėjai iš Latvijos, Lenkijos, galbūt Gruzijos. Po tarptautinio festivalio vyks pramoginė šventės dalis su populiarių muzikos grupių koncertu. Šventę tradiciškai vainikuos šventiniai fejerverkai“, – renginio viziją papasakojo direktorius.

Beje, praėjusiais metais gan įspūdingu šventės akcentu tapo šventine atributika papuošti įmonių, organizacijų pastatai, nuosavi namai, daugiabučiai. Šakiečiai sureagavo į organizatorių kreipimąsi ir papuošė pastatus – sukūrė itin šventišką atmosferą. Šiemet į gyventojus kreipėsi ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, prašydamas prisidėti prie šios iniciatyvos.

„Praeitais metais visi gražiai susitelkėme švęsti savo miesto dieną. Buvome išradingi ir kūrybiški. Šią tradiciją kviečiu tęsti ir šiais metais. Iki birželio 30 d. išradingai pasipuoškime savo įstaigos aplinką, panaudodami miesto šventės simboliką“, – prašoma išplatintoje informacijoje.

Po birželio 30 d. sudaryta komisija skirs savo laiką bei dėmesį visų papuoštų pastatų apžiūrai, o vėliau bus išrinkti nugalėtojai, kuriems bus įteikti prizai.

„Idėja labai graži. Manau, kad ir patiems gyventojams turėtų būti smagiau vaikščioti miesto, kai jis atrodo šventiškai, gatvėmis. Tikėkimės, kad ši tradicija išliks ir vėliau, galbūt nebereikės nė raginimų“, – kalbėjo R. Januševičius.

Kiekvienais metais nemenku iššūkiu tampa šventės finansavimas. Savaime suprantama, kad lėšų tokiam renginiui suorganizuoti reikia daug. Anot R. Januševičiaus, festivaliui „Ievaro tiltas“ iš Kultūros tarybos buvo skirtas 5 tūkst. eurų finansavimas, taip pat viliamasi, kad šventę gelbės rėmėjai bei rajono savivaldybės prisidėjimas. Vis tik R. Januševičius atvirai kalbėjo, kad, jei nebūtų projektinių lėšų, tokią šventę suorganizuoti būtų labai sudėtinga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.