Miesto šventėje garsiai nuskambėjo: „Aš myliu Šakius!“

miesto svente
Nuotr. Miesto gatvėmis J. Lingio parko link patraukė spalvinga šventės dalyvių eisena – eitynių dalyviams, pasipuošusiems šventine atributika, netrūko nei išmonės, nei geros nuotaikos.

Jau gražia tradicija tapusi Šakių miesto šventė šiemet prasidėjo Liepos 6-ąją išskirtiniu akcentu – Lietuvos valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos paminėjimu ir Tautiškos giesmės giedojimu. Tris dienas trukę miesto šventės „Aš myliu Šakius“ renginiai parodė, jog šakiečiai gimtąją Zanavykijos sostinę sugeba mylėti ne tik žodžiais, bet ir gražiais kūrybiniais sumanymais bei konkrečiais darbais.

J. Lingio parke antrąją šventės dieną šeimininkavo sporto ir šokio entuziastai – vakarop čia vyko „Zumba dance party“. Zumba – tai treniruočių rūšis, jungianti sportinius pratimus su salsos, sambos, hip-hop’o, tango ir kitų šokių elementais. Uždegančiu Lotynų Amerikos šokių ritmu susižavėjo ir būrys šakiečių, prisijungusių prie patyrusių zumbos entuziastų gretų.

Liepos 7-ąją šakiečiai ir šventės svečiai buvo pakviesti į kasmetinį Šakių kultūros centro renginį „Penktadieniniai liepos vakarai“. Jo metu J. Lingio parke po atviru dangumi demonstruotas vaidybinis filmas „Kalifornijos svajos“.

Pagrindiniai šventiniai renginiai, vykę liepos 8-ąją, prasidėjo Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje surengtu Šakių kultūros centro choro „Lituanica“ koncertu. Miesto šventės organizatoriai, raginę visus miestelėnus sutvarkyti ir papuošti savo gyvenamąją aplinką miesto simbolika, liko patenkinti – miesto įstaigų ir organizacijų pastatų fasadai bei tvoros pasipuošė širdelėmis ir užrašais „Aš myliu Šakius“. Seniūno Daliaus Jasevičiaus vadovaujamos komisijos sprendimu išradingiausieji pagerbti šventės metu. Specialiais prizais ir atminimo lentelėmis apdovanoti UAB „Gulbelė“, J. Basanavičiaus g.16 daugiabučio namo gyventojai bei gražiausiai tvarkoma Juozo Valaičio sodyba, esanti Miško gatvėje.

Svarbiausias ir įspūdingiausias akcentas – visus šakiečius suvienijusi triukšminga ir spalvinga eisena miesto gatvėmis: eitynių dalyviams netrūko nei išmonės, nei geros nuotaikos.

Dar vienas šventės akcentas, kurį įamžino ne tik rajono fotografai, bet ir į dangų pakilęs dronas su kamera, – gyva grandine eisenos dalyvių ir žiūrovų apjuostas J. Lingio parkas.

Oficialus šventės atidarymas prasidėjo Tautiška giesme. Visus šventės dalyvius pasveikino Šakių miesto seniūnas D. Jasevičius bei rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Į sceną pasveikinti šakiečius su gražia miesto švente pakviesti Seimo nariai Mindaugas Bastys ir Kęstutis Smirnovas.

Po trumpos oficialiosios dalies vasariško lietaus neišsigandusiems miestelėnams ir svečiams šventinę programą pristatė tarptautinio vaikų ir jaunimo tautinių šokių grupių festivalio „Ievaro tiltu“ atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Lenkijos.

Miesto šventėje dalyvavęs jaunimas vakarop buvo pakviestas į pramoginę šventės dalį, kurioje koncertavo Lietuvoje populiarios muzikos grupės. Miesto šventės pabaigą tradiciškai vainikavo įspūdingi fejerverkai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.