„Nova“ koncertavo Šiauliuose

nova
Nuotr. Patašinės etnografinio ansamblio „Nova“ atliekamų dainų klausėsi Šiauliuose vykusio VII tarptautinio folkloro festivalio „Saulės žiedas“ svečiai ir lankytojai.


Patašinės etnografinis ansamblis „Nova“ dalyvavo VII tarptautiniame folkloro konkurse-festivalyje „Saulės žiedas“, vykusiame Šiauliuose. Renginyje dalyvavo 12–os šalių atstovai.
 
Kaip pasakojo ansamblio vadovė Nijolė Černevičienė, tiek daug kultūrų vienoje vietoje ne taip dažnai tenka pamatyti.

„Šokome, dainavome iš visos širdies. Liepos 5 d. vakarą festivalio-koncerto didžiojoje scenoje pasirodėme su Slovakijos, Portugalijos, Ukrainos, Rusijos ansambliais“, – pasakojo N. Černevičienė. Tą vakarą miesto gatvėse „Saulės žiedo“ lankytojai mokėsi įvairių tautų folkloro šokių, linksmus liaudies šokius, privertusius pajudėti visus, mokė ir „Nova“. Na, o Liepos 6-ąją vykusioje tautinio kostiumo dienoje „Novos“ ansambliečiai demonstravo zanavykišką tautinį kostiumą ir parodė vestuvinių apeigų epizodus.

Šiaulių miesto svečiai ir lankytojai galėjo mėgautis dar nematytais ir negirdėtais kitų tautų liaudies instrumentais, šokiais, dainomis, muzika ir tautiniais kostiumais. Viename didžiausių folkloro festivalių Baltijos regione šiais metais dalyvauja net 37 ansambliai iš 12 pasaulio šalių: Brazilijos, JAV, Lenkijos, Suomijos, Latvijos, Portugalijos, Ukrainos, Turkijos, Rusijos, Indijos, Slovakijos ir Lietuvos.

„Saulės žiedas“ išsiskiria iš kitų tarptautinių festivalių tuo, kad čia festivalio dalyviai dalyvauja ir konkursinėje programoje, kurioje varžomasi šešiose kategorijose: tradicinio ir stilizuoto šokio, tradicinio dainavimo ir tradicinio muzikavimo ansamblių bei solistų. Šiais metais triumfavęs folkloro ansamblis iš Portugalijos publikos dėmesį prikaustė ne tik savo džiaugsmingais tradiciniais šokiais, muzika, pozityvumu, bet ir itin puošniais tautiniais kostiumais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.