10 “Vivos” metų – tik pradžia

- Kaip vertinate praėjusių 10-ties metų šokių grupės veiklą ir pasiekimus?
- Praėjusių 10 –ties metų veiklą vertinu spalvingai. Per šį laikotarpį buvo visko, kaip ir pas visus. Prabėgo, pralėkė, net nepajutome. Galiu pasakyti, kad su kiekvienais metais kilome į viršų. Tiesa, faktiniai mūsų pasiekimai nėra labai įspūdingi, tačiau esame dalyvavę respublikiniame festivalyje – konkurse „Norim kilt“, kur net dvi mūsų šokėjų grupės pateko į finalą. Pagrindinis mūsų pasiekimas yra tai, kad esame tapę geriausiais rajone ir regione. O svarbiausia – darome tai, kas mums patiems patinka.
-Ar, žvelgiant į praėjusių 10 –ties metų veiklą, norėtumėte ką nors pakeisti?
-Pakeisti tikriausiai nieko nenorėčiau. Tiesiog buvo taip, kad nuo pat pirmųjų savo kolektyvo gyvenimo metų, su kiekvienais metais tobulėjau kaip kolektyvo vadovė, kaip choreografė. Kiekvienais metais būdavo kažkokių klaidų, kurias padariau pati. Kitais metais jų stengiausi nekartoti.
Galiu pasakyti: praėjus 10 metų, tikrai žinau, kaip vadovauti tokiam kolektyvui. Augo vadovė, augo ir vaikai. Tie, kurie šokių užsiėmimus lanko jau ketverius ar  penkerius metus, žino, ką reiškia šokti, ką reiškia scena, ką reiškia kolektyvas.
-Ar reikalinga tokia veikla mūsų rajone, ar įmanoma išgyventi iš šokio?
-Aš nenoriu aukštinti savęs ar savo kolektyvo, ir nesistengiu to daryti. Šiais metais mes esame vieninteliai Šakiuose. Kiek žinau, rajone yra šokių kolektyvų, tačiau juos matome retai. Aš manau, kad Šakiuose tokio šokių kolektyvo tikrai reikia. Ir vien dėl to nežadu jo paleisti, nors ir sklando įvairūs gandai.
Išgyventi iš šokio įmanoma, tik tai priklauso nuo to, kaip kas supranta tą „išgyventi“ ir kiek kam išgyventi reikia.
-Iš kur semiatės idėjų naujoms šokių kompozicijoms?
-Labai įvairiai idėjos ateina į galvą: iš literatūrinių kūrinių, galbūt iš televizijos, iš filmų ar beklausant muziką. Kartais tiesiog ateina į galvą, net nežinau, iš kur. Yra labai daug šaltinių, tačiau daug kas priklauso ir nuo nuotaikos bei nuo kūrybinės liepsnos. Kartais mintis ateina labai lengvai, kartais sunkiau, tačiau idėjų netrūksta. Sunku tai paaiškinti, tikriausiai visiems menininkams sunku pasakyti, iš kur ateina idėja.
-Kokių planų turite ateinantiems 10 metų?
-Esu jau ne kartą įsitikinusi, kad planuoti neverta, nes gyvenimas vis tiek savaip sutvarko. Kol kas planai yra dirbti toliau. 10 metų yra tik pradžia. Per šiuos metus mes tik patobulėjome, užaugome ir augsime toliau. Nesiruošiu daryti jokių didelių permainų. Matau, kad dar galiu čia nudirbti daug prasmingų darbų, matau, kad Šakiams manęs reikia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.