Ypatingas savaitgalis šunų mylėtojams

sunys paroda
Nuotr. Nemažai ovacijų sukėlė porų konkursas, kuriame dalyvavo du vienos veislės šunys.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Praėjusį savaitgalį Šakių J. Lingio parke vyko tarptautinė veislinių šunų paroda, kurioje dalyvavo apie 400 dalyvių bei pasirodė daugiau nei 100 skirtingų veislių atstovų. Dvi dienas jie varžėsi dėl titulų, dalyvavo konkursuose ir pramoginėje programoje, taip pat buvo išrinktas gražiausias Šakių kinologų klubo šuo ir įteikta rajono mero taurė.

Dvi dienas J. Lingio parkas šunų mylėtojams ir jų augintiniams tapo antraisiais namais, vieni parodos dalyviai įsikūrė palapinėse, kiti tiesiog ant pievelės, dauguma nuo karščio slėpėsi medžių paunksmėje.

Pasak vieno iš parodos organizatorių, Šakių kinologų klubo prezidento Valentino Stikliaus, paroda „Zanavykų vasara 2017“ ir „Šakių taurė 2017“ organizuojamos nuo 2012 metų. V. Stiklius pasidžiaugė, kad šiemet viskas vyksta sklandžiai, kad paroda sulaukia vis gausesnio dalyvių būrio. Varžytis dėl geriausiųjų vardo rinkosi dalyviai iš įvairiausių šalių: Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Suomijos, Švedijos, Čekijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos ir kt.

Nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto vyko ekspertizė ringuose. Pasak parodoje sutiktos šunų veisėjos kraštietės Dinaros Gudaitienės iš Briedžių, ringuose varžosi suskirstyti į atskiras klases šunys. Čia tarptautinių šunų teisėjų komanda iš Baltarusijos, Ukrainos, Bulgarijos ir Lietuvos vertino, ar šuo atitinka pagrindinius veislės standarto reikalavimus.

D. Gudaitienė ir pasidžiaugė, kad parodai gerai parinkta vieta. Jai pritarė ir greta ant pievelės įsikūrusios vilnietės Klaudija ir Edita kartu su savo augintiniu dviejų metų Lordu (Rodezijos ridžbekas). Viešnios pridūrė, kad ne vienas keturkojis pūkštelėjo ir į greta tyvuliuojantį Šakių ežerą.

Kiekvieno šunelio šeimininkas pakalbintas gali pasakoti apie savo augintinį ir jo laimėtus titulus, tačiau parodoje yra ką veikti ir be kalbų: augintiniai šukuojami ir gražinami, ruošiami pasirodymams.

Dėmesį patraukė Australų aviganis. Šis šuo taip pat turi savo istoriją. Jo šeimininkė latvė Svetlana Matveja savo laiką dovanoja ligoniams – ji su savo augintiniu lankosi ligoninėse.

Taip norisi paglostyti visus šunelius, o į J. Lingio parką jų susirinko įvairių: ir gauruotų, ir plaukais žemę šluojančių, ir beplaukių. Buvo ir šeimininko krūtinę siekiančių, buvo ir tokių, kurie didžiąją dalį parodos laiko praleido saugiose šeimininko rankose. Retkarčiais pasigirsta ir garsesni bei piktoki šunelių lojimai. Šypsosi tarptautinės kategorijos teisėja Nijolė Zienienė ir teigia, kad parodose dalyvaujantys šunys yra gana socialūs. Pati Nijolė jau 34-erius metus augina koli veislės šunis: „Jie man patinka, tai mano veislė.“

Vokiečių kurtsharų veislyno „Medeinos giraitė“ (Slavikai) atstovė Milda Vaitiekonytė džiaugėsi, kad jos augintinis Džiugas ringe skynė gerus įvertinimus, o jo nuotrauka papuošė šių metų parodos katalogo viršelį.

Abi dienas taip pat vyko jaunųjų vedlių konkursai, buvo renkamas gražiausias parodos šuo, geriausiai pasirodę dalyviai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei skanėstais.

Nors sekmadienį oras subjuro, visą dieną lijo, bet varžybos vyko toliau. Parodos dalyviai varžėsi dėl Šakių rajono mero taurės. Į šventę atskubėjęs meras Edgaras Pilypaitis savo simpatijas atidavė mielam garbanotajam bišonui.

Dėl gražiausio Šakių kinologų klubo šuns titulo į kovą stojo devyni jo nariai, gražiausiu pripažintas Jurgitos Vizgirdienės samojedų veislės šuo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.