Gasčiūnuose – baigiamasis renginys

Rugpjūčio 18 d. Gasčiūnų (Joniškio r.) amatų centre vyko baigiamasis kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcijos „Įkvėpk“ renginys, kuriame dalyvavo rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis.

Iki tol dešimtyje Lietuvos savivaldybių vyko šiai akcijai skirti renginiai. Sumanymo tikslas – įkvėpti vietos bendruomenę pokyčiams, paskatinti nuo priklausomybių, skurdo ir emocinių bėdų kenčiančius žmones ieškoti pagalbos ir padėti kitiems. Kiekvienas renginio dalyvis sulaukė socialinio darbuotojo, psichologo pagalbos, bendruomenės problemas aptarė su pareigūnais. Renginio metu buvo užimti ir vaikai. Jų laukė batutai, edukacijos, piešinių konkursas ir kitos pramogos. Mūsų rajone tokia akcija buvo surengta Kudirkos Naumiestyje.
 
Gasčiūnuose vykusiame baigiamajame projekto renginyje dalyvavo ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Projekto metu viešai buvo rodomas žurnalistų Edvardo Kubiliaus, Justinos Gedvilaitės ir Maarten De Lange dokumentinis filmas „Gasčiūnai“, pasakojantis apie Joniškio rajono Gasčiūnų kaimo žmones.

Renginio dalyviai turėjo galimybę stebėti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologo su tarnybiniu šunimi pademonstruotą parodomąją programą. Renginį papildė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės 606 LPK karių šviečiamoji programa, sportiniai žaidimai vaikams, karinių ginklų ekspozicija. Vyko Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Joniškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šviečiamoji ir parodomoji programa, buvo demonstruojama tarnybinė technika. Vaikai nemokamai džiaugėsi batutais, dalyvavo žolės riedulio varžybose, Gasčiūnų amatų centras šeimas iš Joniškio rajono kvietė į nemokamas molio lipdymo, juostų audimo edukacijas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.