Nušurmuliavo Pagyvenusių žmonių šventė

pagyvenusiu zmoniu
Nuotr. Rajono senjorų švietė tęsėsi prie arbatos puodelio šnekučiuojantis, dalinantis šių metų prisiminimais.


Praėjusį penktadienį Šakiuose paminėta Pagyvenusių žmonių diena, kurią surengė rajono pagyvenusių žmonių asociacija, vadovaujama Onos Valaitienės. Susirinkusius bočius sveikino rajono savivaldybės vadovai, džiugią nuotaiką paskleidė mažieji „Pynės“ šokėjai bei ansambliečių dainos.
 
Šventę eilėraščių posmais apie buvimą kartu pradėjo poetės Ona Jasinskienė ir Danutė Batisienė. Šventės proga rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis dėkojo pagyvenusių žmonių asociacijai, kuri visus suburia draugėn. Meras įteikė padėkos raštus 80-ąjį gimtadienį švenčiančiai lukšietei Zitai Adomaitienei bei 75-ąjį gimtadienį mininčiam šakiečiui Gediminui Jokūbaičiui.

„Šviesi Menininko ir Žmogaus dvasia gyvena Gedimino asmenybėje. Kiek nuveikta gražių darbų: namuose per 150 videojuostų, visas kalnas fotojuostų. Nuotraukos puikuojasi išskirtiniuose krašto leidiniuose. Esate tikrus lobius sukaupęs savo archyvuose ir tiek pat išdalinęs kitiems“, – apie G. Jokūbaitį pasakojo D. Batisienė.

Senjorai prisipažino, kad dažnai varsto rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės kabineto duris bei lankosi Šakių seniūnijoje, kur visuomet sulaukia paramos ir atjautos.

Šakių seniūnijos seniūno pavaduotojas Alvydas Balaševičius taip pat pasidžiaugė, kad pagyvenę žmonės taip sugeba bendrauti tarpusavyje ir įteikė padėkos raštus Jūratei Dūdaitienei, Onutei Liukaitienei, Liudai Gailienei, Vitalijai Staugaitienei, Aldonai Opulskienei bei Laimutei Adomaitienei.

Susirinkusius taip pat sveikino Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius, rajono neįgaliųjų reikalų koordinacinės tarybos pirmininkė Janina Jokūbaitienė.

Renginio dalyviams šoko mažieji „Varpo“ mokyklos šokėjėliai, dainą skyrė moterų ansamblio, vadovaujamo Violetos Bosaitės, narės, ansamblio „Siesartis“ (vad. Asta Grigaitienė) dainorėliai ir sintautiškė dainininkė Ingrida Kuraitė-Laurinaitinienė. Prasmingu poezijos žodžiu dalinosi dviejų poezijos knygų autorė naumiestietė Irena Spranaitienė.

Organizacijos pirmininkė O. Valaitienė taip pat pasveikino susirinkusius bočius, palinkėjo sveikatos, stiprybės, optimizmo.

„Meilės grūdas, išminties kibirkštis, be grąžos išdalintas gerumas...Šitie lobiai, džiugi patirtis ir šviesa, ir palaima tebūna!“ – nuskambėjo popietės pabaigoje žodžiai iš O. Jasinskienės lūpų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.