Lekėtiškės kalbino stiklą

lekeciu moterys
A. J. Repšio nuotr. Lekėčių bendruomenės moterų klubo narės jau gyvena kalėdiniais džiaugsmais.


Nestokojančios idėjų Lekėčių bendruomenės moterų klubo narės gruodžio 1 d. surengė parodą „Kalėdų prakalbintas stiklas“.
 
Kad Lekėčių moterų klubo narės yra veiklios, talentingos ir sumanios, galėjo įsitikinti visi, atskubėję pirmąją 2017 m. žiemos dieną į jų surengtą parodą, kurioje dominavo stiklas.

Pasak visų darbų įkvėpėjos Vaidos Brazaitienės, tai tradicinė Lekėčių moterų klubo narių kalėdinių darbų paroda, kiekvienais metais kalbanti vis kitokia tema. Anot V. Brazaitienės, šiais metais moterys nusprendė kalbinti stiklą.

Vakarą Lekėčių bendruomenė pradėjo Advento daina „Sodai, sodai, leliumoj“, dainininkėms gitara pritarė moterų klubo narė Erika Lukšienė.

18 moterų klubo patalpose sukūrė tikrą stebuklą. Įvairiose erdvėse, ant baltų it pusnys dekoracijų išdėlioti net dvidešimt septyni kalėdinę dvasią skleidžiantys darbai iš stiklo. Eglutės, sukurtos, pavyzdžiui, iš taurių, iš stiklo duženų ar veidrodžio atraižų. Štai medžio šakelės, papuoštos buitinėmis elektros lemputėmis, kitos lekėtiškės rankose elektros lemputė virto seniu besmegeniu, o sename stiklainyje apsigyveno kalėdinė pasaka... Moterys meno objektams kurti panaudojo ir butelius, spalvingai juos aptapė. Bene paslaptingiausiai atrodė šerkšnas lange – nudažytas namo lango stiklas. Visi darbai pareikalavo daug kruopštumo ir išmonės.

Pajusti tikrą Kalėdų dvasią, o galbūt pasisemti originalių idėjų, kaip pasipuošti namus, galima užsukus į parodą Lekėčių kulinarinio paveldo namuose (Pušyno g. 18a). Paroda veiks iki kitų metų sausio pabaigos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.