Aptarė artėjančio pėsčiųjų žygio detales

savanoriai meras
Nuotr. Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Marijampolės Vinco Kudirkos skyriaus atstovai susitiko su rajono vadovu Edgaru Pilypaičiu (kairėje).

Lapkričio 30 d. rajone lankėsi ir su rajono savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu bei Lekėčių mokyklos-daugiafunkcinio centro vadovu Linu Adomaičiu susitiko Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Marijampolės Vinco Kudirkos skyriaus atstovai. Susitikimo metu aptarti pasirengimo pėsčiųjų žygiui, kuris vyks 2018 metų vasario 10 dieną, pagrindiniai klausimai.
 
Kaip informavo Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Marijampolės Vinco Kudirkos skyriaus pirmininkas Edgaras Rašimas, vasario 10d. rengiamas jau penktas pėsčiųjų žygis „Protėvių valdovų ir partizanų kovų keliais“. Pasak E. Rašimo, jie kviečia visuomenę susipažinti su Lietuvos istorija, aplankyti Tauro apygardos partizanų istorines vietas. Anot jo, kiekvienas žygis dedikuojamas kitiems Tauro apygardos vadams. Šį kartą – Zigmui Drungai (slap. Mykolas Jonas). Tauro apygardos vadas Z. Drunga žuvo 1946 m. birželio 12 d. Šakių apskrities Lukšių valsčiaus Agurkiškės kaime per kautynes su NKVD kariuomene. Sužeistas ir nenorėdamas pasiduoti gyvas, susisprogdino granata.

Savanoriai kariai žygį organizuoja kartu su partneriais – Pėsčiųjų žygių asociacija, pagelbėti ir prisijungti organizuojant žygį žadėjo ir rajono savivaldybė bei Lekėčių seniūnija.

E. Rašimas pasakojo, kad praėjusį ketvirtadienį susitikę su rajono meru E. Pilypaičiu aptarė pasirengimą žygiui. Meras pažadėjo pavaišinti žygio dalyvius mero koše.

Nuvykę į Lekėčius Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Marijampolės Vinco Kudirkos skyriaus nariai pirmiausiai susitiko su Lekėčių mokyklos-daugiafunkcinio centro vadovu Linu Adomaičiu ir aptarė bendradarbiavimo galimybes – žygio dalyviai įsikurs mokykloje ir iš jos startuos.

Tą pačią dieną žygio organizatoriai apvažiavo ir numatomą žygio maršrutą, kuris drieksis partizanų žūties vietomis Lekėčių miškuose, eis per Valkų kalvas iki Novaraisčio ornitologinio draustinio. Žygio dalyviai galės rinktis 40 ir 20 kilometrų maršrutus. Specialiai žygiui bus sukurtas medalis, o visi žygeiviai apdovanoti žygio dalyvio diplomais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.