Kultūros darbuotojai į kitus metus žengs aukštai pakėlę galvas

kulturininkai padeka
Nuotr. Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vardu kultūros darbuotojus sveikino, už aktyvią veiklą dėkojo ir gražiausius žodžius skyrė (iš kairės) Aurelija Papievienė, Asta Kėvelaitytė ir Augenija Kasparevičienė.

Gintarė MARTINAITIENĖ  

Antradienį Zanavykų muziejuje vyko kultūros darbuotojų šventinis pasitarimas, kuriame tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes apžvelgti paskutines dienas skaičiuojančių metų rezultatai, labiausiai įsiminę renginiai, įvykiai. Padėkota kultūrai atsidavusiems darbuotojams ir užsibrėžta: į ateinančius metus – tik pakelta galva.

Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė pasidžiaugė, kad šie metai ir Piliakalnių, ir Tautinio kostiumo metai. Be to, kaip pastebėjo vedėja, vis daugiau žmonių ir kasdieninėje aprangoje pradeda nevengti tautinių detalių – ją tai ypač džiugina.

Apžvelgdama prabėgusių metų veiką ji iškart atsiprašė, jei kažko nepaminės, nes pripažino, jog nors pasimatymas su kultūros darbuotojais tradicinis, bet ją visad apima jaudulys. Galbūt kad Adventas, galbūt kad labai nuoširdžiai už veiklą norisi pasakyti ačiū.

Zanavykų muziejui padėkos žodžius A. Kasparevičienė tarė už jų tiriamąją veiklą, mat šiais metais muziejininkai tyrinėja tekstilę, o surinkta medžiaga, kaip buvo ir su metaliniais kryžiais, suguls į knygą. Pasidžiaugta Žvirgždaičių krašto žmonėmis, kurių, kaip sakė vedėja, nors ir nedaug, bet daro gražius darbus, nesėdi sudėję rankų. Pasidžiaugta ir Šakių cirko mokyklos auklėtinių įsiliejimu į profesionalią operetę, ir Kidulių keramikos dirbtuvėlėmis, ir Gelgaudiškyje organizuotais muzikiniais penktadieniais, ir Lekėčių Mėlynių festivaliu, ir nuolat gyvu Zyplių dvaru, ir Plokščių mokykla-daugiafunkciu centru, įrodančiu, kad galima bendroms veikloms susijungti su bendruomene bei tapti stipriu kumščiu.

„Jei sugebame savo miesteliuose atrasti unikalumą ir jį puoselėti, auginti, ar gali būti kažkas gražiau...“ – džiaugėsi A. Kasparevičienė.

Ji minėjo, kad net Lietuvos mastu tarp 60 savivaldybių pagal turimų kolektyvų skaičių esame aštunti, tad sunku visus išvardinti, visų pasiekimus suminėti. Svarbiausia, kad yra kuo didžiuotis, nes dažnas kultūros darbuotojas dėl darbo neskaičiuoja laiko, žmogiškųjų resursų.

Susirinkusius sveikinęs meras Edgaras Pilypaitis kultūros darbuotojus pavadino savo krašto ambasadoriais – ne tik kuriančiais, dovanojančiais, bet ir gerąją žinią apie savus kitiems skleidžiančiais. Jis linkėjo pasiduoti kūrybos mūzai, mat meno galia begalinė. Ir nereikia, kaip sakė rajono vadovas, nei Londono, nei Paryžiaus, nes ir rajone viešintys atlikėjai dovanoja londonus, paryžius, reikia tik priimti.

Štai administracijos direktoriaus pavaduotoja Ilona Šeflerienė prieš susirinkusius, kaip pati įvardijo, „atliko išpažintį“.

„Ateidama į šias pareigas galvojau, kad savivaldybėje svarbiausi Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyriai, bet daugiau taip negalvosiu ir lankysiu kultūros renginius, nes tik juose atsigaunu“, –  prisipažino I. Šeflerienė.

Susitikimo metu visi dalyviai gavo po Romo Treiderio knygą „Tautiškos giesmės kelias į tautą“. Gėlių puokštė keliavo į Griškabūdžio kultūros centro vadovės Rasos Uzialienės rankas, kuri kaip tik antradienį šventė savo asmeninę sukaktį, rankas. Gėlės buvo skirtos ir Romui Skaizgiriui. Sveikinimo žodžius skyrė bei simbolines gėles dovanojo ir Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius, už bendrystę dėkojo Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė. Pasišnekučiavimai tęsėsi prie arbatos puodelio, kur ne tik pasidžiaugta jau besibaigiančiais metais, bet aptarti ateinančių metų planai ir siekiai. Ir, kaip sakė vedėja, kai yra tiek gražių darbų, į kitus metus reikia žengti kupiniems idėjų ir tik pakeltomis galvomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.