Atrodo, darai tiek mažai, o vaikui tai reiškia labai daug

dienos centras vaikai
Nuotr. Vilnietės moterys Šakių vaikų dienos centre vaikams surengė smagią popietę, kurioje netrūko nei žaidimų, nei bendravimo džiaugsmo.


Praėjusią savaitę VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centras sulaukė viešnių, nešinų šventinėmis dovanomis ir skanėstais. Šilti ir gražūs ryšiai jau keleri metai sieja vilniečio verslininko Povilo Petrausko suburtus savanorius ir Jūratės Arštikaitienės vadovaujamo Šakių vaikų dienos centro auklėtinius.
 
Šįkart smagią edukacinę popietę mažiesiems ir vyresniems Šakių vaikų dienos centrą po pamokų lankantiems vaikams surengė penkios savanorės vilnietės moterys. Kaip sakė centro vadovė J. Arštikaitienė, vaikai visada su nekantrumu laukia susitikimų su savo geradariais, nuoširdžiu bendravimu vaikams dovanojančiais neįkainojamas gyvenimo pamokas.

Jau ne pirmą kartą Šakiuose besilankančios vilnietės Aušra Juodgudytė ir Dainora Maziliauskienė sakė, jog verslininko P. Petrausko inicijuotą savanorystės idėją palaiko vis daugiau žmonių, o aktyvų branduolį sudaro apie dešimt savanorių. Šakiečiams vaikams gerai pažįstamos savanorės Aušra ir Dainora kartu atvykti į Šakius pasikvietė ir savo koleges – Auksę Velkę, Violetą Ališauskienę ir Juliją Romanovskąją.

Šakių vaikų dienos centro rėmėjai kasmet stengiasi išpildyti kuo daugiau vaikų svajonių ir norų. Paprastai finansuojama vaikų mokamų būrelių lankymas, ekskursijos, remiami edukaciniai ir kiti dienos centre vykstantys renginiai, savanorės jau kelinti metai iš eilės dalyvauja tradicinėje vaikų vasaros stovykloje. Pasak D. Maziliauskienės, svarbi ne tik finansinė parama. Vaikams ypač reikalingas šiltas žmogiškas bendravimas, nes neretai namuose jie to negauna. Iš pradžių užsidarę, baugūs ir aplinkiniais nepasitikintys vaikai palaipsniui tampa vis atviresni, dingsta iš jų akių baimė ir nepasitikėjimas.

„Tas bendravimo džiaugsmas ir jausmas, kada matai besišypsantį vaiką, kuris tau atsiveria ir tavimi pasitiki, yra pati didžiausia laimė ir dovana. Atrodo, darai tiek mažai, o kiekvienam vaikui tai reiškia labai daug“, – kalbėjo D. Maziliauskienė, prisimindama smagų apsilankymą Šakių baseine kartu su vaikais.

Moteris pripažįsta, kad pelnyti pasitikėjimą vaikų, augančių tam tikrų socialinių bei kitų problemų turinčiose šeimose, tikrai nėra lengva.

Vilnietės moterys džiaugiasi itin geranorišku ir sėkmingu bendradarbiavimu su Šakių dienos centro vadove J. Arštikaitiene, kuri, pasak A. Juodgudytės, niekada nestokoja ne tik energijos, bet ir naujų idėjų, sumanymų. Savanorės moterys neabejoja, kad bendromis pastangomis pavyks nuveikti dar daug gražių ir prasmingų darbų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.