Bočių gerumu apdalinti

bociai
Nuotr. „Bočių“ pirmininkė Liuda Samuolienė (kairėje) ateinančių metų kalendorius įteikė bičiuliams, kurie ištisus metus buvo drauge.


Gruodis – ypatingas mėnuo. Džiaugiamės nuveiktais darbais, padėkojame tiems, kurie per visus metus buvo arčiausiai mūsų, kurių parama ir gerumas nepamirštami. Graži pensininkų bendrijos Šakių „Bočiai“ padėkos popietė vyko gruodžio 14 d. Šakių kultūros centre „Jaunystė“.
 
Popietė prasidėjo Šakių meno mokyklos vaidinimu apie Snieguolę ir nykštukus, kuris gausiai susirinkusiems popietės dalyviams priminė, kad artėja Kalėdos – stebuklų metas. Artėjant didžiosioms metų šventėms atsigręžiame atgal, permąstome nuveiktus darbus ir, kaip sakė Šakių seniūnijos neįgaliųjų draugijos kuratorė bei „Bočių“ pirmininkė Liuda Samuolienė, – šiandien turime dėkoti Dievui ir likimui, kad vis dar esame kartu. Pirmininkė pasakojo, kad jų organizacija šiais metais apsilankė net penkiuose socialinės globos namuose – ne tik Ilguvoje, Kukarskėje, bet nuvažiavo į Didvyžių (Vilkaviškio r.), Strėvininkų (Kaišiadorių r.) ir Suvalkijos (Marijampolės r.) socialinės globos namus .

„Šių namų gyventojams mūsų apsilankymas, dovanotas koncertas ir bendravimas suteikė didelį malonumą, džiaugėmės ir mes, matydami jų laimingus veidus. Juk žmogus yra gražus, kai savo širdį dalina kitiems... Mums labai gera, kad vieną kartą metuose galime susirinkti draugėn, padėkoti vieni kitiems šventinėje aplinkoje. Tad pabūkime šiandien kartu, atleiskime bent mintyse, jei kažkam šiais metais širdį užgavome“, – kalbėjo L. Samuolienė.

Renginio metu į sceną buvo kviečiami žmonės, nuolat bočiams ištiesiantys pagalbos ranką, – rajono vadovai, administracijos darbuotojai, įstaigų vadovai, nevyriausybinių organizacijų nariai, tie, kurie būna nuolat šalia ir bendradarbiauja. L. Samuolienė visiems geradariams įteikė ateinančių metų kalendorius.

„Jūs įkvepiate man jaunystę ir energiją, nes matau žmones, kurie neužsidaro namuose, o vieni su kitais moka taip gražiai susieiti ir bendrauti. Linkiu, kad kiekviena diena būtų kaip šventė, o Kalėdos ypatingos, apglėbtos jūsų artimųjų ir draugų rūpesčiu ir meile“, – kalbėjo rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Meras padėkos raštu už aktyvią veiklą, dalyvavimą meno saviveikloje apdovanojo Algirdą Šuopį, o padėką už paramą lankant globos namų gyventojus, nuoširdumą ir draugiškumą įteikė Dalei Kvašaitienei.

Popietėje dalyvavusi rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė linkėjo visiems gerumo pilnų metų ir pasidžiaugė „Bočių“ narėmis Čese-Marija Simanavičiene bei Dalyte Šauliene, kurios renginyje pasipuošė tautiniu kostiumu.

Daug gražių padėkos žodžių išsakyta ir „Bočių“ pirmininkei L. Samuolienei, jai linkėta sveikatos, neblėstančios energijos ir toliau burti žmones džiaugsmui. Į jos rankas nutūpė ir mero padovanotas angelas – gerumo simbolis.

Padėkos popietėje koncertavo Šakių meno mokyklos auklėtiniai, ansambliai „Siesartis“ ir „Sidabra“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.