Paaiškėjo, kas vadovaus Šakių bibliotekai

lebedzinskiene biblioteka
Nuotr. Konkursą laimėjusi Kristina Lebedžinskienė jaučiasi puikiai ir turi savo vadovavimo bibliotekai viziją.

Sausio 2 d. įvyko konkursas Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigoms užimti. Nors į šią vietą pretendavo trys kandidatai, du buvo iš karto atmesti, nes neatitiko specialiųjų reikalavimų. Tad konkurse dalyvavo ir jį laimėjo Kristina Lebedžinskienė, surinkusi aštuonis balus.
 
Pagal iškeltus kvalifikacinius reikalavimus šią vietą galėjo užimti žmogus, turintis aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą humanitarinių arba socialinių mokslų studijų srities išsilavinimą, ne mažesnę kaip 2-ejų metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros arba informacinės veiklos srityje ir mokėti bent vieną iš trijų oficialių Europos Sąjungos darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių) ne žemesniu kaip B1 kalbos mokėjimo lygiu.

Be abejo, kandidatas turėjo būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos bibliotekų ir kitais su bibliotekomis susijusiais įstatymais bei bibliotekų veikla, turėti kompiuterinio raštingumo įgūdžių ir mokėti naudotis informacinėmis technologijomis. Be to, reikalingi ne tik strateginio planavimo, bet ir komandinio darbo įgūdžiai.

Darbo sutartis su Kristina Lebedžinskiene bus sudaryta tik po 14 kalendorinių dienų, gavus informaciją iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.