Šuns metų atstovai grįžtelėjo į praėjusius metus

2018
Asta GVILDIENĖ

Dar kartą apsisuko metų ratas. Vėl palydėjome senuosius, sutikome Naujuosius. Jau tapo tradicija ir trumpai grįžtelti atgal, ir žvilgtelti į priekį, į 2018-uosius, pagal Rytų tradicijas patenkančius į Geltonojo Žemės šuns globą. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet pakalbinome keletą mūsų rajono Šuns metais gimusių atstovų.

valiukas18Rimantas Valiukas: „Metai buvo gana neblogi...“

Pasak Šakių ūkininkų sąjungos pirmininko R. Valiuko, jam praėję metai buvo gana neblogi. „Normalūs metai. Kad visi tokie būtų, ko reikėtų. Kalbant apie ateitį, nepasakyčiau, kad labai tikiu pranašystėmis ir horoskopais, bet laisvalaikiu paskaitau“, – prisipažino jis.

Paklaustas, kaip įvertintų savo, kaip Šuns metų atstovo, charakterio bruožus, R. Valiukas neatviravo.

„Tegul mane vertina tie, kas pažįsta. Kaip aš galiu sakyti, kad esu toks ar kitoks, ar labai geras, ar labai pareigingas, ar labai tvarkingas. Skaitytojai sakys, kad atsisėdęs čia ir giriuosi. Iš tiesų būtų nekorektiška“, – kalbėjo pirmininkas.

„Didžiausia mano gyvenimo vertybė – mano vaikai, mano anūkai. Jau turiu keletą ir dabar dar vieno laukiu. Bėgant metams supranti – kai laimingi vaikai ir anūkai, tai ir pats laimingas esi, – džiaugėsi R. Valiukas, prašnekęs ir apie kitą, jo manymu, taip pat labai didelę vertybę – būti lietuviu. – Artėjant Lietuvos atkūrimo šimtmečio paminėjimui vis dažniau pagalvoju, jog didžiuojuosi, kad esu gimęs lietuviu.“

Kiekvienas metų sandūroje apie kažką svajojame, kažko sau ir kitiems linkime. Ūkininkų sąjungos pirmininkas rajono žmonėms palinkėjo, kad visa ir išsipildytų, ko sau linkime.

navikieneBirutė Navikienė: „Viską, prie ko prisiliečiame, pirmiausiai turime mylėti...“

Gelgaudiškio specialiojo ugdymo centro „Šaltinis“ vadovė B. Navikienė neslėpė: „Praėję metai buvo geri.“ Ji džiaugėsi, kad visi šeimoje sulaukė Naujųjų, kad šeima pasipildė labai lauktu anūkėliu. Puikiai sekėsi ir specialiojo ugdymo centrui. Jis per metus ir praturtėjo, ir pagražėjo, ir todėl šiandien vaikams gali suteikti vis daugiau visokeriopos pagalbos.

Prakalbus apie didžiausias gyvenimo vertybes, vadovė buvo atvira: „Tai sąžiningumas, atsakomybė ir meilė. Viską, prie ko prisiliečiame, pirmiausiai turime mylėti: savo artimuosius, kolegas, darbą, kurį dirbame, vaiką, kurį mokome gyvenimo tiesų...“

Pasak B. Navikienės, ji horoskopus paskaito dažnai. „Jeigu jie palankūs, tai pakelia nuotaiką, o jeigu nelabai, žiūrėk ir susimąstai, gal tikrai ką ne taip darai, – svarstė vadovė. – Kartais pastebiu, kad jie išsipildo. Tad kaip netikėti? O kalbant rimtai, ypatingai tam dėmesio neskiriu.“

Kadangi pagal horoskopą gelgaudiškietė gimusi po Vandenio ženklu, drąsiai tvirtina, jog jos gyvenimas, kaip ir vanduo, kartais teka ramiai, o būna ir suputoja. Iš Šuns metų bruožų, jos manymu, labiau būdinga ne ištikimybė, o pastovumas – net 37-erius darbo metus B.Navikienė skaičiuoja toje pačioje įstaigoje. „Gal kai kas pasakytų, kad užsisėdėjau vienoje vietoje, bet ką daryti, kad man čia patinka“, – šypsojosi pašnekovė.

Sau ir visiems rajono gyventojams centro vadovė palinkėjo sveikatos, tolerancijos ir didesnio dėmesio šalia mūsų esantiems žmonėms, kad šiais metais visus mus lydėtų meilė ir pagarba, kad širdyse rusentų tikėjimas, jog rytoj viskas bus gerai.  

vaiciunas18Algirdas Vaičiūnas: „Horoskopais netikiu...“

Pasak Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šakių skyriaus vedėjo A. Vaičiūno, tiek darbe, tiek ir asmeniniame gyvenime 2017 metai buvo sėkmingi – visi užsibrėžti tikslai buvo pasiekti, o kai kurie, galima sakyti, net ir viršyti.

„Pačios didžiausios mano gyvenimo vertybės – sąžiningumas, tiesos sakymas ir optimizmas. Netikiu, kad horoskopas nulemtų žmogaus charakterio bruožus, – kalbėjo vedėjas. – Aišku, galima palyginti, ar atitinki, ar ne. Šuns metais gimę žmonės turėtų būti pastovūs, prieraišūs, rūpestingi. Nepaisant to, manau, kad horoskopai tai yra viena iš biznio atšakų, kai patikliais asmenimis galima pasinaudoti.“

Rajono gyventojams A. Vaičiūnas Naujųjų metų proga linkėjo daugiau nuoširdumo, džiugių akimirkų, naujų idėjų ir ryžto, o sau ir savo skyriaus darbuotojams – sėkmės darbuose ir darnios komandos.

bitiniene18Nijolė Bitinienė: „Laimingas tas žmogus, kuriuo pasitiki kiti...“

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro vadovė N. Bitinienė patikino, kad 2017 metai buvo puikūs – ji sulaukė daug iššūkių ir naujos patirties visose veiklose. „Džiaugiuosi, kad jie praturtino mano sielą ir gyvenimą“, – atviravo direktorė.

Didžiausiomis gyvenimo vertybėmis N. Bitinienė laiko meilę ir ištikimybę artimiems žmonėms – tiek šeimai, tiek ir draugams. Ne ką mažiau jai svarbu ir sąžiningas darbas, atsakomybė. „Visada tikėjau, kad laimingas tas žmogus, kuriuo pasitiki kiti, – įsitikinusi vadovė. – Stengiuosi tokia būti...“

Horoskopais netikinti ir jų nė neskaitanti plokštietė paklausta apie Šuns metais gimusių žmonių charakterio bruožus trumpam susimąsto. „Manau, kad nesu pikta... – nusišypso. – Myliu žmones, stengiuosi būti šalia, kai esu reikalinga. Gyvenime tikiu, kad gėrio visada daugiau nei blogio. Nežinau, gal labiau tas savybes mato šalia manęs esantys žmonės.“

2018-aisiais N. Bitinienė palinkėjo visiems susitelkimo, tikėjimo savo galimybėmis ir darbais, pasitikėjimo vieni kitais, mokėjimo džiaugtis visų pasiekimais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.