Paukščių parodoje – žąsinas nugalėtojas

zasinas
Net dvi dienas Aleksandro Stulginskio universitete vyko paukščių paroda „Atkurtai Lietuvai 100“. Tik trys paukščiai buvo įvertinti 97 balais, tarp jų – lekėtiškio Dariaus Brazaičio Tulūzų veislės žąsinas.

Sausio 20–21 dienomis Aleksandro Stulginskio universiteto parodų paviljone vyko trečioji Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos ir antroji bendra kartu su Lietuvos dekoratyvinių balandžių augintojų asociacija bei Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacija organizuojama paukščių paroda.
 
Parodoje, neskaičiuojant balandžių ir triušių, buvo eksponuojamą virš 400 įvairių veislių paukščių. Iš jų virš 80 įvairių veislių ir spalvų vištinių, virš 10 įvairių veislių ir rūšių vandens paukščių bei nandu stručių šeimyna. 142 paukščiai buvo išstatyti vertinimui.

Paukščius vertino teisėjai – Jaroslaw Wartacz iš Lenkijos ir Peter Žuffa iš Slovakijos. Teisėjų griežtumą ir principingumą rodo tas faktas, kad nemaža dalis paukščių buvo nevertinta. Tiesa, dalis jų dėl to, kad nėra patvirtinti jų standartai. Trys paukščiai gavo aukščiausius 97 balų įvertinimus. Tai viešnios iš Lenkijos Asios Matuszczak juoda šilkaplunksnių veislės višta ir Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos narių Vido Baliukonio Šamo veislės gaidys bei Dariaus Brazaičio Tulūzų veislės žąsinas. Apie ketvirtadalis paukščių buvo įvertinta labai gerai ir puikiai.

„Į parodą vežiausi ir daugiau paukščių – penkias peštukines indų vištas ir penkias Džersio milžinų, kurios buvo įvertintos atitinkamai 95–93 balais, bei Šamo veislės paukščius. Iš tikrųjų teisėjai buvo labai griežti. Džiaugiuosi parodoje savo paukščių įvertinimais“, – sakė veislinių paukščių ūkio savininkas D. Brazaitis.

Parodos metu vyko vaikų piešinių konkursas, į kurį apie kelis tūkstančius piešinių susiuntė vaikai iš visos Lietuvos. Piešinių gausą rodo ir tas faktas, kad jų sukabinimas truko net tris dienas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.