Lekėčių Kaziukas šalčių nepabūgo

kaziukas lekeciuose
Nuotr. Mugės auksarankiai jau ruošiasi artėjančioms Velykoms ir siūlo įsigyti margučių bei kitų šventės atributų.


Tuo įsitikinti galėjo visi, kas praėjusį sekmadienį užsuko į Lekėčių turgaus aikštę, kur šurmuliavo jau penktoji Kaziuko mugė. Ne tik vietiniai, bet ir aplinkinių miestelių bei rajonų amatininkai ir prekybininkai siūlė rankų darbo gaminius, kad lankytojai nesušaltų, organizatoriai kūreno laužus, vietinės gaspadinės vaišino karštu maistu, o šaltą rytą trankios Slavikų kaimo kapelos muzikantų atliekamos melodijos neleido liūdėti.
 
Nors kovo 4 d. rytą termometras rodė daugiau nei 10 laipsnių šalčio, apie 40 mugės dalyvių jau laukė savo lankytojų. Jau vien vietinių šio krašto amatininkų keletą sutinkame – muziejininkas Gintas Čekauskas pridrožė didelių ir mažų šaukštų, dar vienas šio krašto drožėjas Stanislovas siūlė itin originalią bačkutę sultims laikyti. Žavėjo ir lekėtiškės Editos rankų darbo šlepetės, kaip pati jų gamintoja sakė, kad nešiojant jas kiekviena diena būtų ypatinga... Lekėčiuose įsikūrusi „Medžio tikrovė“ siūlė įvairių suvenyrų, medalių, lankytojai mielai įsigijo raktų pakabukų su užrašu „Nepriklausomai Lietuvai 100“. Akį traukė iš Bundzų kaimo atvykusio Sauliaus Arštikaičio pagaminti uosiniai Didžeridū instrumentai, kurių skleidžiamą garsą menininkas noriai demonstravo. Lankytojai noriai pirko po keturis eurus kainavusias marijampoliškės siūlomas kojines su šuns vilna, kuriomis apsiavusiam, nebus baisūs jokie šalčiai.

„Tai penktoji Kaziuko mugė, pirmosios buvo gal ne tokios gausios. O šiemet tai visai įsisiūbavo ir prekeivių šiemet sugužėjo ne tik iš rajono, bet ir Jurbarko, Prienų, Vilkaviškio rajono, taip pat Zapyškio ir iš anapus Nemuno – iš Vilkijos. Mes labai skatiname dalyvauti savo krašto menininkus ir amatininkus, kurie kuria“, – sakė Milda Ratomskienė, viena iš renginio organizatorių, ir pakvietė pasiklausyti vietinių muzikantų – ansamblių „Raskila“ ir „Mikyta“ – atliekamų dainų.

Dauguma kalbintų amatininkų teigė, kad į Vilniuje vykstančią Kaziuko mugę nevažiavo, užteko apsilankyti ir lekėtiškių surengtoje. Neslėpė muzikantai, kad ypač rytas šaltas buvo, o dar vėjelis pūstelėjo, tai teko šildytis prie čia pat aikštėje sukurtų laužų. Lekėtiškė Vaida vaišino daržovių šiupiniu, Adelė siūlė gilių kavos, o Mikytų bendruomenės moterys – kopūstienės.

Vidurdienį tikinčiuosius Lekėčių bažnyčios varpai sukvietė maldai, vyko Šv. Kazimiero atlaidai. Po Mišių ir saulutė šilčiau užšildė, Slavikų kaimo kapelos muzikantams rankos nuo šalčio jau negrubo, nesiskubino mugės dalyviai namo, šnekučiavosi, žadėjo ir kitąmet vėl visi draugėn susirinkti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.