Skambėjo jaunos širdys

Gegužės 30 d. Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko Šakių rajono moksleivių chorų festivalis „Lai skamba jaunos širdys“, kurį jau devintą kartą organizavo Šakių rajono meno mokykla. Festivalyje dalyvavo ne tik mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų chorai, bet ir svečiai iš Jurbarko kultūros centro.

Choristai nesivaržė tarpusavyje, kas gražiau padainuos, bet dainą pamilęs jaunimas tiesiog mėgavosi muzikos garsais ir žodžių skambėjimu, o žiūrovai, kurių susirinko pilnut pilnutėlė bažnyčia, audringais plojimais dėkojo už gražų ausiai ir mielą širdžiai dainavimo meną. Ne be reikalo choristus saldžiomis dovanomis apdalijo rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus specialistai.
 
Jaunimui sveikinimo žodį tarė rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Šiltų žodžių Šakių meno mokyklos jaunučių chorui (vadovės Daiva Martinaitienė ir Džordana Gurskytė, koncertmeisterė Marija Čiapaitė), Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos jaunių chorui (vadovė Edita Legotienė), Šakių „Žiburio“ gimnazijos jaunimo chorui (vadovė D. Martinaitienė, koncertmeisterė M. Čiapaitė), Jurbarko kultūros centro jaunimo chorui (vadovė Danutė Lapienė, koncertmeisterė Roma Vaznienė) ir Šakių meno mokyklos mergaičių chorui „Aušrinės“ (vadovė Ramunė Valaitienė, chormeisterė D. Gurskytė, koncertmeisterė M. Čiapaitė) negailėjo šio festivalio krikštamote vadinama tarybos narė Rima Rauktienė, kuri tradiciškai ir vedė šį renginį. Deja, dėl karščio bangos sutrikus vadovės Danutės Šiaučiūnienės sveikatai, į festivalį neatvyko Kauno Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos jaunimo choras.

Pasak renginio koordinatorės Šakių rajono meno mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Ramunės Valaitienės, moksleivių chorai šiandien išgyvena sunkius laikus, labai sumažėjęs jų veiklos finansavimas, todėl niekas nežino, kiek dar šis festivalis gyvuos. Nepaisant sunkumų, tikimės, kad ir kitais metais sulauksime jau jubiliejinio, dešimtojo, moksleivių chorų festivalio.

„Kur išvykti su vienu ar dviem solistais, o kur su visu būriu choristų... Autobusai kainuoja šimtais. Surinkt vaikus ir viską organizuot – yra ką veikt“, – konstatavo faktą koordinatorė.

Džiugu, kad festivalį tradiciškai vainikavo jungtinio choro atliekama finalinė daina „Mūsų dienos kaip šventė“, privertusi ne vieną klausytoją kartu padainuoti ar bent paniūniuoti.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.