Šakiai ruošiasi – renginių maratonas prasidėjo

pasiruosimas
Nuotr. Šakiai sujudę – kol vieni montavo scenas pasirodymams, dėliojo paskutinius akcentus, kiti statė paminklus, gražinosi ir ne tik žodžiais, bet ir puošybos detalėmis skatino apsikabinti bei apkabinti ir mylėti savo kraštą.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Pasirengimas didžiajam pasaulio susibūrimui „Apkabink savo kraštą“, rodos, tvyrojo ore. Ypač šią savaitę mieste jautėsi judesys – nuo pirmadienio statomos scenos pasirodymams, dėliojami paskutiniai grandiozinio renginio akcentai. Organizatoriai – Šakių kultūros centras – vos spėja suktis ir tikisi, kad atsakingai dėliota programa pateisins žiūrovų lūkesčius.
 
Atrodo, pastaruoju metu daugelis darbų Šakiuose buvo skaičiuojami sąvoka „iki šventės“ – kas skubėjo apsitvarkyti aplinką, kas pasipuošti, kas parengti vietas paminklams, pastatyti juos pačius, o kas pasirengti pačiai šventei. Belieka pasidžiaugti, kad žmonių sąmoningumas auga, ne vienas aplinką puošia be specialių raginimų ir ženklą „Aš myliu Šakius“ ne tik laiko savu, bet ir iš tikrųjų rodo meilę savo kraštui.

Štai jau nuo pirmadienio tiek „Varpo“ stadione, tiek ežero saloje statomos scenos, pakylos žiūrovams, atliekami kiti techniniai darbai. Kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius patikina, kad sumontavus scenas atkeliaus vilkikai su apšvietimu bei garso aparatūra.

„Scena bus viena iš dviejų didžiausių Pabaltijy. Tokia pati bus pastatyta Rygoje Joninių šventei, o kita pas mus, Šakiuose. Jos plotis 22 m, gylis – 14 m, aukštis – 13 m“, – pasakojo R. Januševičius, jau pokalbio metu derinęs, kur pastatyti atvežtus tualetus, ir sprendęs kitus organizacinius klausimus.

Jis atviras – pastaruoju metu darbo iki soties, laiko paroje mažoka, bet juokauja, kad jeigu bus prastai ir organizmas neatlaikys, „palata su lašine jau užsakyta“. Visgi vienas didžiausių išbandymų laukia naktį iš 22-osios į 23-iąją, kai reikės išmontuoti ir į kitą vietą pervežti pakylas žiūrovams.

„Jei mokėtum pinigus, galėtum ir sąlygas diktuoti, o mes darome minimaliais resursais, vilkikai irgi rėmimo pagrindais veža, tai kiek įmanoma derinamės“, – rūpesčiais dalijosi pašnekovas, vardijęs apie fejerverkų, lazerių bei pakylų įrengimą ir su tuo susijusias subtilybes.

Kultūros centro šokių kolektyvų vadovė bei renginių organizatorė Laura Saunorienė taip pat patikina, kad šią savaitę telefonai kaista nuo skambučių.

„Plaukia labai daug informacijos. Yra ką veikti, žiūrime, kur kokie svečiai bus, dėliojame programą minučių tikslumu. Be to, turime suderinti ne tik su kolektyvais, bet ir su verslo įmonėmis, kitais subjektais. Svarbu sukomunikuoti, kad visi viską žinotų“, – sako L. Saunorienė ir patikina, kad klausimų žmonėms tikrai kyla.

Bene daugiausiai teiraujasi dėl apyrankių, tad ji dar kartą primena, kad nusipirkęs apyrankę už 5 eurus tu nusiperki bilietą į renginį, galėsi klausytis garsių atlikėjų koncertų. Tiesa, norintys į tarptautinį cirko projektą „4stichijos“ turės įsigyti atskirą bilietą. Tačiau žinantys, kur norės eiti ir ką stebėti, bilietus gali įsigyti iš anksto. Apyrankės iki šiol pardavinėtos kultūros centre, šeštadienį mieste turėtų veikti net kelios kasos, be to, apyrankių kaina ir renginio dieną nesikeis, tik gali tekti pastovėti eilėse.

„Apyrankė – ne tik bilietas į renginį, bet ir solidarumo ženklas, supratingumo, ką reiškia suorganizuoti tokį renginį, parodymas. Rėmėjams, dalyviams duodame ne geltonas apyrankes, kurios dalyvaus ir loterijoje, bet žalias, tačiau kai kurie neima žalių, o perka geltonas ir taip solidarizuojasi“, – kalbėjo kultūrinių renginių organizatorė.

Tad vakar prasidėję renginiai šiandien tik įgaus pagreitį ir kvies ne tik į oficialią renginio atidarymo ceremoniją, konferenciją, bet ir „Šokių kovas“, cirko projektą, kitus renginius. Tik spėk viską sužiūrėti ir visur suspėti bei drauge apkabinti kraštą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.