Kūrėju gali tapti kiekvienas

meno receptas
Nuotr. Vienas iš plenero meno receptų – magiški augalų atspaudai ant šilko.


Praėjusią savaitę baigėsi Gelgaudiškio dvare vykęs projekto „Meno receptas V“ pleneras, pritraukęs nemažą būrį edukacinių užsiėmimų ir kultūrinių renginių dalyvių. Kiekvienas galėjo atrasti naujų savo gebėjimų tapybos ant šilko, vilnos vėlimo ar papuošalų gamybos iš polimerinio molio užsiėmimuose, pasimokyti meno gyventi sąmoningai ir sveikai ar tiesiog pasiklausyti koncerto.
 
Pasak plenero organizatorės, Gelgaudiškio dvaro kultūros projektų vadovės Tatjanos Vrubliauskienės, meninė veikla turi didelę harmonizuojančią galią žmonėms, kurių vidiniame pasaulyje šiandien itin trūksta darnos. Tad ne veltui plenerą pradėjusi licencijuota saviugdos trenerė Liana Mogišaitė pakvietė į mokymus „Menas gyventi sąmoningai ir sveikai“.

„Jau įsitikinome, kad bendri pomėgiai, bendra veikla ir savirealizacijos galimybė, muzikos ir meno terapija teigiamai veikia žmonių sveikatą. Todėl projektu „Meno receptas V“ toliau skleidžiama geroji žinia – kiekvienas galime savyje atrasti naują gebėjimą, tapti kūrėju“, – pabrėžė plenero organizatorė.

Atsižvelgiant į ankstesnių plenerų patirtį, dalyvių gausą bei jų pageidavimus, tradicinių amatų centre, įsikūrusiame Gelgaudiškio dvare, buvo tęsiami tapybos ant šilko ir vilnos vėlimo edukaciniai užsiėmimai, kuriuos vedė Reda Vaičiūnienė, pamokiusi, kaip pačiam pasidaryti pirštines ar augalų atspaudais papuošti šilkinius šalikėlius.

Beje, šiemet į „Meno receptą V“ įtraukti ir nauji užsiėmimai. Tai skarų audimo ant rėmo ištisiniu siūlu dirbtuvės, kurioms vadovavo dailininkė tekstilininkė, Vytauto Didžiojo universiteto docentė Lina Ringelienė, papuošalų iš polimerinio molio gamybos edukacija, kurią vedė T. Vrubliauskienė, papuošalų iš odos gamybos paslaptis atskleidė Vilija Šuopienė.

Džiugu, kad šis pleneras gavo dalinį finansavimą iš Lietuvos kultūros tarybos, nes praėjusiais metais organizatoriams teko išsiversti savomis lėšomis. Nepaisant to, viską mesti net minčių nekilo. Yra plenero dalyvių, kurie „Meno recepto“ renginiuose dalyvauja nuo pat pradžios ir sako, kad neįsivaizduoja savo vasaros be meno dirbtuvių.

Tiesa, plenero dalyvių veikla neapsiribojo tik praktiniais užsiėmimais. Surengtas klasikinės muzikos koncertas, kuriame visus sužavėjo Dagnos Kondratavičiūtės ir akordeonistų trio INDEED pasirodymas. Pats projektas apima ir daugiau sričių – šiemet organizuoti susitikimai su įdomiais žmonėmis – dailininku Šarūnu Šarkausku, lietuviškos istorinės virtuvės žinove, knygų redaktore Daiva Dmuchovska. Dar laukia susitikimas su žurnaliste, keliautoja Rita Šemelyte ir jos knygos „Bubio nuotykiai Galapaguose“ pristatymas.

Praeitą penktadienį baigėsi plenero metu sukurtų darbų paroda, kuri savaitę buvo eksponuojama Gelgaudiškio dvaro salėje. Bendrais kūrybos vaisiais galėjo pasigrožėti ir dvaro svečiai, ir patys plenero dalyviai, išsiskirstę su viltimi kitais metais išbandyti dar daugiau naujų meno receptų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.